Bygga grund (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2009-04-07
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Öström, Arne (form)
Illustratör/Fotograf
Per Hemgren
Dimensioner
270 x 200 x 10 mm
Vikt
550 g
SAB
Ppada
ISBN
9789153433071
Bygga grund (inbunden)

Bygga grund

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2009-04-07

Slutsåld

Inget hus utan grundkunskap

Om husets grund är felaktigt utförd kan det äventyra hela husets bestånd. I den här boken finns en komplett översikt över olika grundläggningsmetoder för villor, fritidshus, uthus och andra tillbyggnader.

Här beskrivs arbetsmetoder och utföranden alltifrån den enkla plintgrunden till fullt utbyggd källargrund. Boken ger värdefull vägledning både för att välja rätt grundtyp och för egna arbeten. Den kan också vara till hjälp när det gäller att hitta orsaker till skador i grunder och föreslå åtgärder. Betongarbeten, murning och putsning beskrivs i detalj. Reparationer och underhåll har ett eget avsnitt med beskrivning om hur fukt i källarmuren, sättningsskador mm åtgärdas.

Författare är Per Hemgren, arkitekt med småhusbyggande som specialitet och författare till bl.a. Bygga tak och Målarbok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bygga grund. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok för hemmafixare
    sven-åke johansson, 8 mars 2016

    genomarbetad och grundlig, speciellt för läsare utan byggutbildning. Beroende på vad man avser göra så behandlas de olika sätten för grundläggning noga.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Hemgren

  • Husets ABC

    Per Hemgren, Henrik Wannfors

    Husets ABC är en uppslagsbok där husägaren kan hitta svar på de flesta frågor som kan ställas om huset. Sedan boken kom 2003 har den fortlöpande uppdaterats med de senaste rönen och bestämmelserna.Huset...

Bloggat om Bygga grund