Vi har ju hemligheter i den här familjen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2009-09-02
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Dimensioner
211 x 142 x 22 mm
Vikt
440 g
SAB
Dofa,Lz Eriksson, Therése
ISBN
9789153433798
Vi har ju hemligheter i den här familjen (inbunden)

Vi har ju hemligheter i den här familjen

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2009-09-02

Slutsåld

Gripande skildring av en annorlunda uppväxt

Therése växte upp i Enskede, i ett rött hus med vita knutar en trygg och närmast idyllisk uppväxt. Men när hon gick på mellanstadiet började hon märka att det bråkades allt mer hemma och att hennes mamma kanske inte var som alla andra mammor, även om hon inte förstod varför. En sensommarkväll när Therése var elva år yttrade hennes pappa några ord som fick bitarna att falla på plats och som skulle komma att prägla resten av hennes uppväxt: Therése, mamma är alkoholist.
Med utgångspunkt i sina dagböcker har Therése Eriksson skrivit en gripande och ärlig bok om sin uppväxt med en missbrukande och psykiskt sjuk förälder, om att tvingas se och uppleva saker som inget barn ska behöva. Det handlar om rädsla och sömlösa nätter, om depressioner och självmordsförsök, om struliga tonår och alla vägar som leder fel.
gMen framförallt är det en bok om att välja rätt väg, om att ta ansvar för sitt eget välbefinnande och om insikten att det är okej att må bra, även om någon annan mår dåligt. Det är också en bok om världens bästa mamma.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vi har ju hemligheter i den här familjen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4.
    Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 17 juli 2010

    En mycket bra och stark självbiografi från grundaren till föreningen "Maskrosbarn", och en av som som blev en av "Svenska Hjältar 2008".

    Kan starkt rekommenderas till alla. För att kunna få en liten insikt om hur det är att som barn och ungdom leva med en psykiskt sjuk och/eller missbrukande förälder.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Vi har ju hemligheter i den här familjen

Bokvideo