Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
752
Utgivningsdatum
2010-09-14
Upplaga
8
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Jardhammar, Kent (foto) / Holm, Stig (foto) / Paulsson, Lars (foto) / Åkerström, Olle (foto) / Petersson, Nisse (foto)
Illustratör/Fotograf
Gunilla Schelin
Dimensioner
247 x 183 x 45 mm
Vikt
1800 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789153434122
Rutiga kokboken : grundkokboken för stora och små hushåll - över 1500 recept (inbunden)

Rutiga kokboken : grundkokboken för stora och små hushåll - över 1500 recept

(25 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-09-14

Slutsåld

Den rutiga klassikern i svenska kök

Rutiga kokboken är en grundkokbok som ger svar på det mesta och som innehåller alla basrecept som behövs i ett hem. Detta är den åttonde reviderade utgåvan med ny formgivning, nya recept och foton och nya mattrender!

Rutiga kokboken är en klassiker i svenska kök. Den kom ut första gången 1980 och har under åren uppdaterats allt eftersom nya matvanor och råvaror kommit.

Här finns över 1 500 recept inom alla områden. De omfattar rena basrecept som t ex att steka fisk och koka sylt och hundratals matrecept för vardagen. Dessutom finns recept för fest, för barn, för den som vill gå ner i vikt med mera. Rutiga kokboken innehåller recept på näringsriktig vardagsmat, och inledande avsnitt beskriver också hur vi bör äta för att må bra. Recepten är beräknade för både små och stora hushåll. Alla grundläggande matlagningstekniker visas i tydliga steg-för-steg-bilder, t ex hur man gör en redning eller filear fisk.

Rutiga kokboken beskriver och visar i bild alla de råvaror som finns i handeln, t ex olika sorters sallader, exotiska frukter, grönsaker, rotfrukter, fiskar, mjöl och gryn. Här finns mycket nyttig baskunskap att hämta!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Rutiga kokboken : grundkokboken för stora och små hushåll - över 1500 recept. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra grundkokbok
  Eva-May Melander, 3 juli 2017

  Det är denna kokbok som då och då kommer ut i ny upplaga. Den är bra. Man slipper mycket om det onödiga trams som alla dessa recept på nätet och i tidningar är fulla av. Den är saklig och enkel och har bra beskrivning av beredningen. Jag brukar ge den till ungdomar som flyttar hemifrån som en första hjälp att lära sig laga mat i eget hushåll. Min enda invändning är att den moraliserande präktigheten lite här och där liksom kantrar över i en uppfostrande attityd som finns lite här och där.

 2. nöjd
  nöjd kund , 2 januari 2015

  Boken var bra. Grundläggande och väldigt förståelig. Värd sitt pris och man behöver inte vara en mästerkock för att använda den. Innehåller tekniker, varor namn, olika ostar att läsa om osv. Super nöjd!

 3. Rutiga kokboken
  Mimmi (Norrköping), 24 september 2014

  En kokbok som innehåller det mesta med över 1500 recept, finns även ett register för glutenfria alternativ, enkelt att hitta och lätt att följa.

 4. Bra standard. Funkar för nybörjare o bättre begåvade...

  Bra standard. Funkar för nybörjare o bättre begåvade mästerkockar. Själv misslyckades jag med tevatten men nu ska jag laga nobelmiddagen 2014.

 5. Otroligt bra som grund- och vardags- och...
  Kokbokssamlerskan, 3 juli 2013

  Otroligt bra som grund- och vardags- och uppslagskokbok både till den vane och ovane. Många recept är enkla och av den typ som det faktiskt blir av att man gör, även som fattig student, men många festligare recept finns också med. Det finns en bra skala av recept från billigare än nudlar till lyx

 6. En nödvändig handbok för alla som skall flytta...
  Ingrid Andersson, 24 juni 2013

  En nödvändig handbok för alla som skall flytta hemifrån! Här finns all hjälp att få. Lätt och förståeligt skrivet även för en nybörjare!

 7. Mycket bra och bred kokbok med ett bra upplägg. Kommer...
  Anna Petersson, 29 maj 2013

  Mycket bra och bred kokbok med ett bra upplägg. Kommer ha mycket nytta av den nu när jag ska flytta hemifrån

 8. Toppenkokbok för både novisen och den som har stått...
  Maria , 24 april 2013

  Toppenkokbok för både novisen och den som har stått flera timmar vid spisen. Recepten är enkla och steg för steg gör allt lätt att förstå. Har Rutiga kokboken själv samt att jag nu har köpt en egen till 21-årige sonen som ringde och ville ha recept på pannkakor. Det receptet samt MYCKET annat finns med!

 9. För alla tillfällen
  Jacob Almquist, 15 april 2012

  Rutiga kokboken är en grundkokbok som innehåller det mesta man behöver veta om matlagning. Alltifrån hur man kokar ett ägg till hur man tillagar en festmåltid. Dessutom så innehåller boken sektioner om smalmat, barnmat och vegetarisk kost. Ja, den här boken har egentligen allt och man skulle säkert kunna klara sig ett helt liv med bara den här bokens ca 1500 recept. Även Bonniers förlag och Kooperativa förbundet ger ut sina egna grundkokböcker, men det jag verkligen uppskattar med just Rutiga... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om Rutiga kokboken : grundkokboken för stora...