Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2011-03-02
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Bergström, Lina (form) / Siller, Åsa (foto)
Dimensioner
271 x 221 x 15 mm
Vikt
795 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789153434399

Skånska smaker

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2011-03-02
222 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Skånska smaker är en upptäcktsresa på hemmaplan som undersöker varför vi här nere i Skåne odlar och äter som vi gör.
I den globaliserade matvärlden ökar intresset för de regionala köken, oavsett om det handlar om mat från Toscana, New Orleans eller Skåne. Matens ursprung blir allt viktigare. Vi vill veta mer om historien bakom rätterna och recepten, och vi är nyfikna på vem som odlat vad.
I Skånska smaker får vi möta grisbonden som förstår värdet i ett gyttjebad, vi följer med på fasanjakt och träffar osttillverkaren som drivs av nyfikenhet och passion.
Vi lär oss laga den gamla landskapsrätten brännesnuda, tittar närmare på raps- och äppelodlingar och funderar över varför kombinationen sött och surt är så typiskt skånsk.
I den här boken läggs sillen in på gammeldags vis och en rödbeta får vara en rödbeta, allt för att smakerna ska bli så tydliga och rika som möjligt.
Här finns naturligtvis äggstinn äggakaga, äkta svartsoppa och mängder av andra recept på skånska maträtter så som de verkligen ska smaka!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skånska smaker. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mat för mage och öga
  Campanula, 28 juni 2014

  Den som har det minsta lilla intresse för den mat som lagats och alltjämt lagas i Sveriges allra sydligaste landskap måste helt enkelt investera i Skånska smaker.

  Nu är det så vist ordnat att man inte alltid måste laga all mat utan ögat får också sitt. Utöver underbara recept och dito bilder så finns här en hel del att läsa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Oaxen julbord : klassisk julmat

  Magnus Ek, Mattias Kroon

  Utsedd till Sveriges bästa kokbok 2008 av Gourmand World Cookbook Awards. Oaxens skärgårdskrog, som drivs av Agneta Green och Magnus Ek, är Sveriges mest prisade restaurang. Nu presenterar de sitt smakrika julbord i bokform. Oaxens julbord bygger ...

 • Faviken

  Magnus Nilsson, Mattias Kroon, William Buford

  Faviken is an exclusive insight into one of the world's most interesting restaurants: Faviken Magasinet. Serving only 12 people every day on a remote farm in northern Sweden, using only ingredients sourced and prepared within the immediate vicinit...

Bloggat om Skånska smaker