Smak av Gotland (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2010-05-14
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Ehrs, Bruno (foto)
Dimensioner
272 x 201 x 12 mm
Vikt
594 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789153434566
Smak av Gotland (inbunden)

Smak av Gotland

Inbunden, Svenska, 2010-05-14

Slutsåld

Gotland - den magiska ön

Gotland är ofattbara heltäckningsmattor av blåsippor längs vägrenarna om våren. Strandängar inbäddade i milt dis en rofylld höstdag. Gotland är branta klippkuster, klapperstensstränder, imponerande raukfält, vita sandstränder, prunkande ängen och öde allvarmarker.

Gotland är i sanning en magisk ö som inte bara rymmer många naturtyper med möjligheter till vandringar för själslig och kroppslig återhämtning. Här finns också en rikedom av fornlämningar, medeltida kyrkor och byggnader. Här finns världsarvet Visby, den forna hansastaden, med imponerande stenhus, ringmur och gränder. Form och design har fått särskilda uttryck, framsprungna ur öns egna material - sten, ull, trä och lera.

Gotland är också ön som vet att nyttja alternativ odling. Här växer grönsaker av alla de slag - även sparris och tryffel. Får och nötdjur betar på strandängar och naturbetesmarker. Butiker saluför specialiteter och lokalproducerat. Gårdsmejerier tillverkar ostar på ko-, får- och getmjölk. Spannmål förädlas och stenmalet mjöl finns att köpa. Och havet är nära med strömming och lax, flundror och piggvar.

Här är boken som i text och bild ger smak av denna fantastiska ö. Här bjuds på läckra recept med gotländska råvaror - fantasifulla förrätter, värmande huvudrätter och efterrätter med gotländska specialiteter som saffranspannkaka och salmbär.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Smak av Gotland