Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2011-03-15
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Hansson, Virginie (form) / Hansson, Anders (foto)
Illustratör/Fotograf
Virginie Hansson
Dimensioner
245 x 196 x 14 mm
Vikt
580 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789153434689
Spår! : dressyr, träning, samspel (inbunden)

Spår! : dressyr, träning, samspel

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2011-03-15

Slutsåld

Hunden, med sina upp till 45 gånger fler luktsinnesceller än människan, och dess förmåga att följa ett spår - på gräs, i vatten, över klippor och genom skog har fascinerat människor i alla tider - och gör det fortfarande. Hunden kapacitet beror bland annat på den träning den får och där finns mycket vi kan göra för att försöka närma oss gränserna för hundens förmåga.

Boken vänder sig till alla hundförare oberoende av tidigare erfarenheter. Att förstå hur hunden fungerar och reagerar i olika situationer är lika viktigt om du har en tjänstehund som om du vill komma vidare med din spårhund.

Här hittar du både de första spåren för valpen och hur du kan dressera din hund att gå flera dygn gamla spår i besvärlig stadsmiljö.

Vi får följa författarens arbete med sina hundar. Bilder och bildtexter visar utdrag ur en träningsdagbok och vi läser om hunden Liras framfart när hon följer gamla spår, spår efter bilar på stadsgator och hur hon tar upp vittring från brinnande föremål.

Ur innehållet:
Vad är ett spår och hur spårar hunden?
Börja spåra med din hund olika typer av spår.
Smellertekniken ytterligare en dimension på spår där man plockar upp en doft på ett föremål som hunden får lukta på.
Bilaga med spårskisser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spår! : dressyr, träning, samspel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Väldigt intressant bok men för mig som egentligen...
    Elina Sandqvist, 29 april 2013

    Väldigt intressant bok men för mig som egentligen aldrig har gått spår innan så kändes det som lite väl mycket. Eftersom boken ger mig intrycket av att det är väldigt mycket man måste tänka på när man går spår så fungerar den ganska avskräckande.

Visa alla 1 recensioner