Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2010-09-13
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
af Klercker, Susanne (red.) / Carpner, Johan (form)
Dimensioner
230 x 155 x 10 mm
Vikt
340 g
SAB
Oer-c
ISBN
9789153434733
Fällda för sexövergrepp : om rättsfall i Sverige (inbunden)

Fällda för sexövergrepp : om rättsfall i Sverige

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2010-09-13

Slutsåld

Hur kunde de dömas?
När rättssäkerheten sätts på spel och anklagade döms på svaga grunder får det ödesdigra konsekvenser. Här skildras tio mäns möte med rättsväsendet.

Försök tänka dig tanken att du en dag blir anklagad för ett allvarligt brott som du inte har begått. Du misstänks ha våldfört dig på ett barn eller en ung flicka och det spelar ingen roll vad du säger eller försöker bevisa - du blir ändå inte trodd. Du blir anhållen och häktad. Kanske får du också restriktioner och kan inte meddela dig med omvärlden. I rättssalen märker du att alla tror på det målsäganden säger men dig är det ingen som tror på, så du blir fälld och dömd till fängelsestraff och får betala dryga skadestånd.

Denna verklighet drabbar ett antal män varje år. Män som tvingas avtjäna sina straff utan att någonsin få upprättelse eller möjlighet till omprövning av sin dom. Rättsväsendet bygger på dess förmåga att söka och finna sanningen, men hur är det med den saken? Är alla mödrar goda och talar barn alltid sanning? Är alla åklagare objektiva och alla försvarsadvokater djupt engagerade i sina klienter? Gräver man tillräckligt djupt för att domen ska vara ställd utom allt tvivel?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fällda för sexövergrepp : om rättsfall i Sverige. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. ##metoo?
    Engelbrecht (Västerås), 25 oktober 2017

    Härligt med någon som har ett helt annat perspektiv på sexbrottsproblematiken. Köpte denna bok av en ren slump och blev chockad över innehållet. Är det verkligen så dåligt ställt med vårat rättssamhälle?

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Fällda för sexövergrepp : om rättsfall i ...