Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2011-03-02
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Kullberg, Lisa (form) / Hoelstad, Malin (foto)
Dimensioner
245 x 197 x 15 mm
Vikt
631 g
SAB
Qed
ISBN
9789153435020
Grönsakslandet (inbunden)

Grönsakslandet

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-03-02

Slutsåld

En bok för den som drömmer om ett eget prunkande grönsaksland. Eller kanske bara vill odla något som går att äta? En balkong eller altan kan bli både trivsam och vacker med grönsaksväxter i krukor och lådor. Att odla egna grönsaker är ett sätt att spara pengar och att få god, giftfri och hälsosam mat. Och så är det roligt.

Grönsakslandet beskriver 22 lättodlade och läckra favoriter, grönsaker som man kan odla i trädgården eller, de flesta av dem, i stora krukor och lådor. Här finns olika rotfrukter, bönor och ärter, kålväxter av skilda slag, tomater, squash och paprika, lök, sparris och olika salladsväxter.

Vare sig man vill anlägga ett stort grönsaksland i sin trädgård eller föredrar att odla några få grönsaker ger boken mängder med tips som gör att man kan lyckas. Du får veta om olika grönsakers krav på jord och näring, lämpliga tider för sådd eller utplantering, vilka växter som passar bra att samplantera, om skötsel och de vanligaste skadeangreppen. Här kan du också läsa om skörd och förvaring.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Grönsakslandet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar bok
  Lisbeth Ohlsson Walldén, 13 november 2014

  precis den bok som jag saknat i hela mitt liv. Nu vet jag äntligen vad de olika grönsakerna behöver för jord och näring och vilka sjukdomar de kan få. Plus en hel del andra nyttigheter tack för den boken.

 2. Gilla g r ö n t !!!
  Anitha Pettersson, 3 oktober 2014

  Mycket tydlig o enkel för en novis som mig, jättebra helt enkelt!!! Har haft mycket nytta av denna bok om hur du bär dig åt utan att krångla till det!!!

 3. Mysig trädgårdsbok
  Camilla, 4 juli 2014

  En lättläst bok med bra råd för den som är nybörjare i köksträdgården men även för den mer erfarne odlaren.

 4. Lätt att använda
  Tinna Knape, 23 april 2014

  Jag har närodlat egna grönsaker nu i några år och har en massa böcker gällande detta. Denna bok föll mig precis i smaken, lätt att ta till sig, massa information som är så lätt att hitta i boken. Känns som den innefattar fler böcker i en!

Visa alla 4 recensioner