Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2011-09-01
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Wikner, Marianne (form) / Nyblaeus, Anne (foto)
Dimensioner
247 x 198 x 15 mm
Vikt
680 g
SAB
Qcaa,641.8
ISBN
9789153435129
Säsongens mat : sund äkta och närodlad (inbunden)

Säsongens mat : sund äkta och närodlad

(10 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-09-01

Slutsåld

De flesta tror att nyttig mat - som du dessutom blir smal, frisk och pigg av handlar om att avstå, att späka sig och att ha tråkigt i största allmänhet, men i själva verket handlar det om att byta ut och gör medvetna val, att välja mat som är äkta. Planera dina måltider efter vad årstiderna erbjuder och att ät så naturliga produkter som möjligt. Välj ekologiskt och kravodlat i den mån det går - välj rätt mat för både hälsa och miljö.

Några tips är att byta ut en del av sin köttkonsumtion mot fisk, fågel och vilt samt att skippa grönsaker och frukt som flugits hit långväga ifrån. Varför inte pröva att odla själv, eller kan du kanske köpa vissa produkter från bonden på granngården? Målet är att både du och miljön ska må bättre.

Boken är uppdelad i våra årstider med tips om vad som är bra att äta under varje månad med tanke på klimatsmart hantering och ekologisk odling. Boken innehåller GI-inspirerade recept - allt från vardagens vanliga frukost, lunch och middag till desserter och goda bröd. Recepten under varje månad är komponerade med tanke på de råvaror som finns tillgängliga just då.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Säsongens mat : sund äkta och närodlad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härlig och inspirerande bok om att äta klokt. Tydliga...
  Josefine Carlsson, 15 oktober 2013

  Härlig och inspirerande bok om att äta klokt. Tydliga beskrivningar av vilka livsmedel som går att köpa under de olika årstiderna. Bra recept, jag har redan hunnit göra flera av dem. Rekommenderas.

 2. Superinspirerande!
  Linda, 5 februari 2013

  Klok och miljösmart bok som lär dig äta bra mat! Rekommenderas!

 3. Hoppfullt!
  Eva, 26 oktober 2011

  Den här boken landar rakt i magen. Man blir sugen på det självklara, det som inte tär, skapar svängningar, irritation och sprider gift runt sig. Vare sig i mig, eller hos dem som odlat maten jag skall äta. Tvärtom blir jag inspirerad och visad mat som är ljuvligt god, vacker, insiprerande och där varje tugga gör mig och de odlad den lite gladare, lite starkare, lite piggare. En god tanke, som börjar och slutar i magen!

 4. Något för nästa generation att ta till sig.
  Kerstin, 25 oktober 2011

  Tänk om våra barn tar till sig de kloka ord som ges i denna bok. Klimatsmart, billigt, urgott, enkelt och genialiskt i många fall. Då, då kommer vår värld att förändras till det bättre.

  Tänk att i novemberrusket läsa om alla godsaker som väntar för våren. Kanske planera sin egen odling utifrån denna underbara bok.

  Som pensionär har jag dessutom all tid i världen att lägga ner samma kärlek i min matlagning som Ewa gör. Om du ska köpa en julklapp i år - köp denna underbara bok.

 5. Slopa sparrisen nu!
  Vän av visdom, 17 oktober 2011

  Så enkelt, så klokt och så bortglömt!

  Nu ska jag börja leva mitt liv lite långsammare och närma mig både mig själv,min mage och mitt sunda förnuft. Vad ska nu inhandlas höst, vinter, vår och sommar? Klimatsmart och närodlat! Det står i boken!

  Jag läser och njuter av både text och bilder, uppskattar Ewas enkla sätt att förmedla sin klokskap. Enkelt med bokens indelningen i årets månader och vad som kan handlas klimatsmart. Detta blir nu min klokbok, och absolut årets julklapp... Läs hela recensionen

 6. Den ultimata boken
  Ewa, 17 oktober 2011

  Den här boken ger njutning för ögat, själen & magen! Man blir inspirerad att laga mat, man lär sig - samtidigt som man mår så otroligt bra av de vackra orden, bilderna och värmen den sprider.

  Jag har redan köpt en, som jag först bläddrade i, sen gav bort. Nu har jag köpt en till - och den blir min!!!

 7. Sund äkta och närodlad mat
  Anette, 14 oktober 2011

  En underbar bok som öppnar upp alla dina sinnen med vackra bilder och många kloka ord på vägen att ta till sig.
  Härliga recept med en fantastisk känsla för hur och vad man bör tänka på. Men framförallt en bok att läsa för att kunna tillgodose vad varje årstid har att ge oss av riktigt sund äkta och närodlad mat.
  Säsongens mat får 5 st stjärnor av mig!

 8. En fröjd för ögat, njutning för själen
  Bitte, 7 oktober 2011

  Vilken underbar bok för alla, kvinnor, män gammal som ung. Bilderna är helt fantastiska och ger både lust att äta, lust att läsa och bara lust att bläddra och njuta av allt det vackra! Så inspirerade.

  Först när jag njutit klart av alla vackra bilder börjar jag läsa och hittar massor av kloka råd och tips, och information om bra, god och nyttig mat som inte är minsta trist eller förbunden med en massa pekpinnar. VSBF- vanligt sunt bondförnuft - ja enkelt borde det vara men det är kuns... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner