Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2011-03-01
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Mårtensson, Benny (form) / Kroon, Peter (foto)
Dimensioner
230 x 195 x 20 mm
Vikt
762 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789153435754
Tareq Taylor : om mat och kärlek (inbunden)

Tareq Taylor : om mat och kärlek

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2011-03-01

Slutsåld

Tareq Taylor har en livslång och passionerad kärlek till mat. Både tillagningen och måltiden. Redan som liten älskade Tareq att experimentera i köket hemma i lägenheten i Malmö, och hans mamma gav honom fria händer. Inspiration hämtade han från mammas svenska husmanskost, pappas arabiska kök och morfars brittiska matinfluenser - cross cooking långt innan ordet var uppfunnet, alltså.

I sin första kokbok delar Tareq Taylor här med sig av sina bästa recept, men också av färgstarka minnen av mat och kärlek, från barndomens första experiment under 1970- och 80-talen, då middagarna hemma runt köksbordet var en trygg oas fjärran från mobbingen i skolan, till upptäckarlusta och strapatsrika äventyr i nya kök och fjärran länder som Seychellerna och Australien.

Väl hemma igen startade Tareq restaurang, och vi får anekdoter och recept både från Tareqs välkända gourmetkrog trappaner och från mysiga Slottsträdgårdens Kafé som alla Malmöbor tagit till sitt hjärta. Kaféet är beläget just i den trädgård som tevetittare från hela landet lärt känna genom det populära programmet Trädgårdsfredag, där Tareq med smittande entusiasm lagar spontan och jordnära mat av nyskördade råvaror.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tareq Taylor : om mat och kärlek. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Tareq Taylors senaste om mat och kärlek
    Susanne, 27 mars 2011

    Underbar och ovanlig bok!! Köp den!!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Tareq Taylor : om mat och kärlek