Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2012-03-02
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Kihlberg, Klas (form) / Åberg, Anette (foto)
Illustratör/Fotograf
Mona Wembling
Dimensioner
246 x 200 x 17 mm
Vikt
590 g
SAB
Ppd,Qe
ISBN
9789153435914
Natursten i trädgården (inbunden)

Natursten i trädgården

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-03-02
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken beskriver olika sorters natursten och hur de kan användas i såväl större som mindre trädgårdar. Du får inspiration och praktiska tips hur man kan anlägga och utforma olika markytor, trappor, små dammar och murar i trädgårdsmiljö. Trädgårdens övergripande utformning har avgörande betydelse för val av sten. Även omgivande natur och miljö liksom husets material och stil ger vägledning om lämplig stensort och typ av bearbetning.

Boken är välillustrerad och behandlar de viktigaste och mest pålitliga naturstenstyperna som finns på marknaden granit, kalksten och skiffer och hur du kan använda dem på skilda sätt i olika typer av trädgårdar. Informativa faktarutor ger läsaren råd om mått, format och ytbearbetningar. Stenar och växter är en oslagbar kombination. Författaren föreslår en mängd växter som med fördel kan användas tillsammans med de olika stensorterna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Natursten i trädgården
  2. +
  3. Trädgårdsform : vackrare trädgård med arkitektens verktyg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trädgårdsform : vackrare trädgård med arkitekte... av Karin Janrik, Viveka Ljungström (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Natursten i trädgården. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Känns aningen oinspirerad
    Kai Virihaur, 2 februari 2015

    Denna bok är skriven av en person som är utbildad landskapsarkitekt, men känns inte riktigt som om författaren brinner för sitt ämne. Boken innehåller dock en del användbar praktisk information om olika typer av natursten, på en mycket grundläggande nivå. Det jag fann inspirerande i denna lilla bok var främst en del av fotografierna. Idag, när det kryllar av trädgårdslitteratur, har jag nog blivit lite mer krävande och förväntar mig att en trädgårdsbok ska förmedla både kunnande och engageman... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Natursten i trädgården