Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2010-09-24
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Schaefer, Karin (form) / Danielsson, Malte (foto)
Dimensioner
246 x 199 x 12 mm
Vikt
680 g
SAB
Qcabb
ISBN
9789153436010

LCHF på mitt sätt : 100 recept med nästan inga kolhydrater

(75 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2010-09-24

Slutsåld

Skippa kolhydraterna, ät gott och gå ner i vikt med LCHF!

Har du också fått lära dig att det är fettet man ska undvika? Tvärtom - genom att äta mycket fett och istället dra ner kolhydraterna till ett minimum går du ner i vikt. LCHF-kosten har snabbt blivit oerhört populär i takt med att allt fler människor har upptäckt hur bra de mår av den och hur lätt det är att gå ner i vikt.

LCHF står för Low Carb/High Fat, dvs liten andel kolhydrater och hög andel fett. I boken förklaras vad LCHF är, vad skillnaden är mellan GI och LCHF och för vilka människor som LCHF-kosten passar. Författaren tar även upp sådant som träning och LCHF, hur ofta man bör äta och vilken mat man ska undvika.

I boken hittar du 100 recept med minimalt med kolhydrater, mycket fett och naturliga proteinkällor långt ifrån halvfabrikat, lightprodukter, onödiga tillsatser, socker, vetemjöl och transfetter. Saknar du potatis, pasta, bröd och kakor kan du göra varianter utan kolhydrater, t ex blomkålsmos, grönsaksspagetti, nötbollar och pizza, kex och bröd utan mjöl.

Boken innehåller 100 recept för frukost, mellanmål, luncher, middagar och desserter. Låt dig inspireras av de läckra recepten och fina bilderna!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av LCHF på mitt sätt : 100 recept med nästan inga kolhydrater. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra, med vettiga recept och ingredienser som inte är...
  Margot Sandahl, 25 november 2013

  Bra, med vettiga recept och ingredienser som inte är för svåra att få tag i även i en liten stad. Tackar särskilt för lite godisrecept i slutet. Däremot var förordet i första boken av stort värde och kunde gott ha upprepats här.

 2. Lite för "ostrikt" LCHF, synd för annars är det en...
  Gunilla, 29 juli 2013

  Lite för "ostrikt" LCHF, synd för annars är det en mycket trevlig ansats men jag förstår att det inte är lätt att hitta balans.

 3. Eftersom jag räknade flera recept konstaterade jag att...
  Lisa G-G, 1 maj 2013

  Eftersom jag räknade flera recept konstaterade jag att det fanns fler kolhydrater än vad som sägs. T. ex. på sidan 37, "Våfflor utan KH". Jag räknade att man har för hela mängden 28 g KH. Det betyder nästan 5 g KH. När man äter efter Sten Sture Skaldemanns programmer då måste man akta på KH.
  Man kan inte säga "utan kolhydrater" om man ändå hittar det.

 4. Jättefina recept som jag återvänder till även när jag...
  Pauline G. Nilsson, 26 april 2013

  Jättefina recept som jag återvänder till även när jag inte strikt går efter LCHF, de är så goda att det inte märks att kolhydraterna saknas. Vill man kan man ju alltid lägga till något vid sidan ändå.

 5. Kunskapsluckor
  Anne, 22 december 2011

  Bra och fin bok. Men författaren kan för lite fortfarande. Tex heter ett recept "våfflor utan kolhydrater". Våfflorna innehåller 400 gram mixade mandlar så naturligtvis blir det en massa kolhydrater. En musli innehåller 3 dl bovete och jag vill minnas att just bovete innhåller rätt mycket kolhydrater, tror ca 70-75 gram per 100 gram. Överlag är recepten för fettsnåla, så man kan ju reglera detta själv.

 6. Inspirerande
  anna83, 1 november 2011

  En kokbok med mycket inspiration, både vanliga och lite ovanligare rätter. Någon rätt innehöll lite lite fett eller lite mycket kolhydrater men det kan man ju lätt byta ut själv om man har lite grundkunskaper om kosten.

 7. Jättebra
  Larra, 14 augusti 2011

  Jag har lagat mat från denna bok i sommar och har blivit jättepopulär här hemma, lättlagade och goda recept.

 8. Vanlig mat utan kolhydrater
  Maria, 15 februari 2011

  Jag köpte Ulrikas bok som min första LCHF-bok och tyckte den var ok från början. Men nu har jag bläddrat i massa andra LCHF-böcker och tycker inte att den är lika bra. Det är i princip vanlig mat fast man bara struntat i potatisen, riset, eller pastan.
  Kött med sås liksom, det kan man ju göra ändå. Jag vill ha rätter som är mera kompletta och där det finns bra motsvarigheter till bröd.

 9. För lite fett!!
  Karin, 18 januari 2011

  På många sätt en trevlig bok med inspirerande recept. Men - de innehåller alldeles för lite fett och ibland väl mycket kolhydrater. Man bör i de flesta recept öka på fettinnehållet rätt rejält.
  Vill man ha en bok om "riktig" LCHF-kost, och framförallt om man är nybörjare, så rekommenderar jag att man väljer någon av de andra böcker som finns på svenska!

 10. Den bästa
  UG, 4 januari 2011

  Jag har många av Ulrikas kokböcker och den här tycker jag är den bästa. Vill man prova LCHF kost så köp den här kokboken, det är goda lätt lagade recept som hela familjen gillar.

 11. Toppen bra
  Lisa, 31 oktober 2010

  Helt super bra kokbok.. Har testat flera rätter och vi är mycket nöjda, gott gott.. :)

 12. Inspirerande bok med snygga bilder!
  LCHF-fan, 30 oktober 2010

  En riktigt inspirerande bok med många lättlagade, goda recept som illustreras med fantastiska bilder! Tycker det är bra att Ulrika Davidsson gjort det på "sitt sätt", vilket gör LCHF kosten mycket mer inbjudande i mitt tycke. Rekommenderas varmt för den som vill ha många, goda recept utan onödiga kolhydrater att välja och vraka bland!

 13. Lätt och GOTT!
  Freyla, 27 september 2010

  En fantastiskt inspirerande bok med mycket läskande bilder och framförallt LÄTTLAGADE NYTTIGA och goda rätter. Har redan provat på fem rätter och är helt fast. Detta måste ni testa! Rekommenderas!

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Ulrika Davidsson