Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2011-05-12
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Nibelius, Christina (form)
Dimensioner
273 x 200 x 11 mm
Vikt
580 g
SAB
Ppbbh,690.182
ISBN
9789153436089
Fönster & dörrar på äldre hus (inbunden)

Fönster & dörrar på äldre hus

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-05-12

Slutsåld

Experternas råd till dem som vill renovera och restaurera sitt gamla hus är att göra så lite som möjligt. Och det gäller inte minst fönster och dörrar. Det finns alltför många exempel på misslyckade ingrepp, där man inte tagit hänsyn till husets arkitektur och ålder. Det vill denna bok råda bot på.

Fönster & dörrar på äldre hus vill få husägare att bevara husets gamla fönster och dörrar i stället för att byta dem. I boken, som är en blandning av fakta, historik och praktiska gör det själv-anvisningar, får läsaren nödvändig kunskap och redskap för att lyckas med renoveringen och underhållet av husets fönster och dörrar.

Boken är rikt illustrerad med såväl foton som teckningar som visar dels de tidstypiska skillnaderna i utformning och detaljer under åren, dels hur det praktiska renoverings- och underhållsarbetet går till.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fönster & dörrar på äldre hus. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. För husälskaren!
  C, 11 juni 2011

  En bok med vackra bilder och lättläst, men ändå faktarik, text. Kan verkligen rekommenderas till husägaren, men även till den som bara vill öppna ögonen för de vackra hus som fortfarande finns i Sverige, och därigenom se omgivningen på ett lite annorlunda sätt.

  Handfasta råd blandat med kulturhistoria - mycket trevligt! Läs och njut!

 2. Enormt bra och informativ bok om restaurering
  Ulla, 8 juni 2011

  Här kan man följa historien om fönster och dörrar och hur man själv kan renovera och underhålla äldre hus. Jättemycket fina bilder och teckningar som visar hur man på ett bra och enkelt sätt kan göra själv. Det är en bok för alla som inte bara vill byta ut alla vackra fönster och dörrar utan behålla det i ett skick som påminner om originalskicket. i start. Den bok att rekommendera alla med hus!

Visa alla 2 recensioner