Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2011-03-02
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Kullberg, Lisa (form) / Hallert, Peter (foto) / Magnestam, Ola (foto) / Helmer, Johan (foto) / Carlsson, Peter (foto) / Nordstedt, Lotta (foto)
Dimensioner
270 x 195 x 18 mm
Vikt
710 g
SAB
Qe
ISBN
9789153436645
Trädgårdstoppen (inbunden)

Trädgårdstoppen

Inbunden Svenska, 2011-03-02

Slutsåld

I denna bok besöker Peter Englander ett tiotal utvalda trädgårdar på olika håll i Sverige och berättar kunnigt, charmigt och kåserande om dem. På en odyssé genom landet får vi följa med in i de mest säregna och häpnadsväckande trädgårdar. Under våren 2011 kommer dessa även att presenteras i TV8.

Med humor och värme berättar Peter om Lilla Toscana, renässansträdgården utanför Kalmar, om Torstens trädgård bland klippor och raviner på en ö långt ut i havsbandet, om dammakerskan i Länninge, som har byggt hela sex dammar för hand och om den lummiga oasen i Gävle, en engelsk miniatyrpark med inslag av cottage garden. Vi leds in i den gröna trädgården Solhem utanför Ängelholm med växthus, gångar och vackra träd.
Hos Bosse i Vilhelmina finner vi en perennlustgård med höga stormhattar och riddarsporrar. Samlaren i Lindsbro visar en mångfald av orkidéer, pioner och rododendron, och i en välskött oas vid Skokloster vid Mälaren frösås rariteter. Vi får blicka in bakom vitrappade murar i Österlens Villa Vingård med sydländsk terrass, fikon-, aprikos- och mullbärsträd och vi hittar en thailändsk paradisträdgård, som landat mitt på en åker i Skåne.

Fotograferna Pelle Hallert, Ola Magnestam och Johan Helmer står för de vackra och illustrativa bilderna som ledsagar texterna och läsaren får många praktiska tips och råd som kan vara användbara i den egna trädgården.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Trädgårdstoppen