Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2011-03-08
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Sandström, Gabriella (red.) / Rönnblom, Eva (form) / Rönnblom, Eva (foto)
Illustratör/Fotograf
Eva Rönnholm
Dimensioner
271 x 200 x 12 mm
Vikt
720 g
SAB
Qef
ISBN
9789153436706
Medelhavsväxter i kruka (inbunden)

Medelhavsväxter i kruka

(25 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-03-08

Slutsåld

Medelhavsväxter som oliv, rosmarin, citrus, fikon, lager, lavendel och myrten finns i stort sett att köpa i varenda trädgårdsbutik och blomsteraffär. Största utbudet brukar finnas från tidig vår och fram till hösten, och det är lätt att falla för frestelsen att köpa en växt. Alla arter som beskrivs i boken kan odlas i kruka och trivs bäst utomhus under sommaren.

Men hur övervintrar man växterna på bästa sätt, vilken jord och växtnäring ska de ha och när och hur beskär man våra vanligaste Medelhavsväxter? Det får du veta i den här boken. Sammanlagt är det 20-talet arter som beskrivs i både text och bild.

För den intresserade och experimentsugna odlaren finns också beskrivningar av hur du sår och själv driver fram några av växterna. Lite mindre vanliga men ändå typiska Medelhavsväxter som kapris, pinje och korkek finns också med i boken och blir kanske en ny bekantskap för många.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Medelhavsväxter i kruka. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra upplägg och fina bilder
  Arnold Dagh, 16 mars 2015

  Har en del medelhavsväxter och får i boken fler tips och ideer om fler växter som passar. Mycket informativ bok.

 2. Ang. Medelhavsväxter i kruka.
  Nils Andersson, 22 april 2014

  Trevlig bok att bläddra i. Har många medelhavsväxter, en del fanns med i boken och med bra tips. Man blir inspirerad av att skaffa fler. Tänker skaffa fler frö och sticklingar på två resor till Grekland i sommar.

  MVH Ing-Britt Andersson

 3. Medelhav i Sverige!
  Kent Eriksson, 17 mars 2014

  Nackdelen är att man vill ha alla växter som tas upp i boken, nackdel 2, var ska man placera alla växter under vintern? Men det är bara angenäma problem. Boken är en riktig drömbok om alla underbara växter från medelhavsregionen. Eva tar inte bara upp växtmaterial utan också vikten av snygga krukor.
  Jag rekommenderar boken varmt.
  Kent

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Eva Rönnblom

 • Så frön från exotiska frukter - sätt kärnor, frön och knölar

  Eva Rönnblom

  Nominerad till Årets trädgårdsbok 2016! "För den som vill odla egna exotiska växter är detta en utmärkt handbok." Bibliotekstjänst, Erika Storme Martinger "Så frön från exotiska frukter" är skriven för nyfikna amatörodlare. Går...

 • Citrus i kruka

  Eva Rönnblom

  Citrus - en dröm om sol och värme Citrusträd utövar en alldeles särskild lockelse på många av oss. Frågan är vaddet är som gör dem så lockande - solgula citroner, aromatiska mandariner eller kryddiga blad till matlagningen? Kanske är det drömmen o...

Bloggat om Medelhavsväxter i kruka