Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2011-10-04
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
af Klercker, Susanne (red.)
Dimensioner
292 x 267 x 20 mm
Vikt
1760 g
ISBN
9789153436836

Vår sanna natur : naturfotograferna ser på Sverige

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-10-04

Slutsåld

Sveriges natur är fantastisk. Men vad består den där naturen av? Vad är det för växter och djur som lever där och som utgör den omtalade mångfalden? Henrik Ekman och Naturfotograferna tar i praktverket Vår sanna natur med sig läsaren på en resa av sällan skådat slag.

Intresset för det levande är större än någonsin, engagemanget starkt. Men vi måste inte drömma oss bort till regnskogar och tropiska rev. Tångruskor och färggranna fiskar, trolska skogar och vilda djur finns även på nära håll, bara vi öppnar ögonen.

Henrik Ekmans fängslande texter väver samman naturgeografi, ekologi och naturvårdshistoria. Med sin breda kunskap och mångåriga erfarenhet är han en lysande ciceron.

Naturfotografernas främsta ambition är att visa upp det märkliga och skyddsvärda i vår natur. Och att göra det på ett äkta sätt, som inte äventyrar de naturvärden som bilderna vill värna. Samtliga foton i boken är tagna inom Sveriges gränser och har inte manipulerats i något bildredigeringsprogram.

Vår sanna natur är inte bara ett magnifikt bildverk, utan även en bok som du kommer vilja läsa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vår sanna natur : naturfotograferna ser på Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härlig utflyckt i vår svenska natur
  Bo Häggström, 6 november 2014

  En ruskig höstkväll är det härligt att följa med bokens författare och svenska naturfotografer ut i vår underbara svenska natur.Bra skrivet och fotograferat.En fin julklapp kanske?

 2. När naturen inte finns med en i det dagliga livet kan...
  ulla Lindqvist, 23 september 2013

  När naturen inte finns med en i det dagliga livet kan en så vacker bok som denna ge en paus och en reflektion. Den spänner över årstider och över landet på ett tilltalande sätt som gör att Norrbottningen i en kan finna vårglädje innan fjällbjörkarna spricker ut och snön drar sig tillbaka. Henrik Ekman har ett mjukt tilltalande förhållningssätt till naturen och den vida kunskapen når en med harmoni.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Henrik Ekman

 • Naturen vi ärvde : en miljöresa från tyst vår till het sommar

  Henrik Ekman

  "Barndomens somrar var soliga, fyllda av bad och naturupplevelser. Jag tittade på fåglar och hade mitt eget lilla zoo i trädgården. Men under ytan hände det saker. Sjöarna grodde igen, havet höll på att övergödas och ute i landskapet tystnade...