Krig : rädsla, död, kärlek (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2011-08-15
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Översättare
Kjell Waltman, Inge Larsson
Originaltitel
War
Dimensioner
232 x 158 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
958.1047,Koal
ISBN
9789153436966
Krig : rädsla, död, kärlek (inbunden)

Krig : rädsla, död, kärlek

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-08-15

Slutsåld

Under femton månader följde Sebastian Junger en pluton amerikanska soldater stationerade i Korengaldalen, en avlägsen dalgång i östra Afghanistan där krigets hårdaste strider just då utspelade sig. Hans mål var både enkelt och ambitiöst: att förmedla vad soldater upplever - hur krig faktiskt känns.

Under sina resor till Afghanistan hamnade Junger i fler eldstrider än han kunde räkna, män som han lärt känna väl stupade eller skadades, och han var själv nära att dö. Hans förhållande till soldaterna blev så tätt att de betraktade honom som en del av gruppen. Han lyckades vinna deras förtroende och belönades med en uppriktighet som få journalister får uppleva.

Krig är en bok om att strida: om rädslan för att dö, det traumatiska i att döda och kärleken mellan plutonkamrater som hellre offrar sig själva än sviker varandra. Junger skildrar soldaternas vardag, vad de ser, lär sig och känner. Resultatet är en skakande reportagebok som klär av kriget dess Hollywoodglans och placerar läsaren sida vid sida med soldaterna i situationer där hela tillvaron kokat ner till en fråga om överlevnad.

Krig handlar inte bara om Afghanistan, eller om "kriget mot terrorismen", det är en bok om en generell sanning som gäller alla krig. Det är en gripande bok om de som befinner sig vid fronten, om hur krig upplevs av och påverkar dem som utkämpar det.

"En av de bästa böcker om krig du någonsin kommer att läsa - eftertänksamt, ärlig och djuplodande. Ett mästerverk i genren." The Mail on Sunday

"Fängslande och originell." New York Times

"War är i all sin stramhet en provocerande och djupt obehaglig påminnelse om att krig sällan startar eller slutar med makthavares order eller pennstreck." Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Krig : rädsla, död, kärlek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En otrolig bra bok som visar den enskilde soldatens...
    LarsE, 20 september 2013

    En otrolig bra bok som visar den enskilde soldatens liv när det är stressigt. Boken är bra översatt och lättläst. Jag rekommenderar den till alla som inte bara är intresserade av stora vapen och fältslag. Den ger ett mänskligt perspektiv på individen och inte en glättad sensationsjournalistik som man annars beskriver de här soldaterna med. Jag rekommenderar också den film som gjordes parallellt med boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sebastian Junger