Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2012-08-13
Förlag
Ica Bokförlag
Översättare
Tove Borglund Janson
Originaltitel
The Flavour Thesaurus
Dimensioner
220 x 140 x 30 mm
Vikt
576 g
SAB
Qedk(x)
ISBN
9789153437116
Smaklexikon (inbunden)

Smaklexikon

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-08-13

Slutsåld

Har du någonsin funderat över varför en viss smak funkar så bra med en annan? Eller saknat inspiration för vad du ska göra med ett knippe rödbetor? Niki Segnits Smaklexikon är den första bok som undersöker vilka smaker som passar ihop, par för par.

I bokens bakre del hittar du en lista med 99 populära ingredienser och får förslag på smaker som de passar bra ihop med. Här hittar du såväl klassiska kombinationer (lamm & aprikos, gurka & dill), som samtida favoriter (choklad & chili, getost & rödbeta) och mer oväntade smakäktenskap (blåbär & svamp, blodpudding & choklad).

Ordnade under sexton smakteman, såsom Rostat, Grönt och gräsigt och Hav, kan du i bokens främre del läsa om alla de kombinationer som finns listade i den bakre delen. Smaklexikon innehåller texter om 980 olika smakkombinationer och inte mindre än 200 recept och förslag.

Den vackert förpackade Smaklexikon är inte bara en högst användbar uppslagsbok som kommer att berika din matlagning, det är dessutom en bok du kommer att ha svårt att lägga ifrån dig när du väl börjat läsa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Smaklexikon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En riktig inspirationsbok!
  ia, 22 december 2014

  En omfattande smakguide som kan få vem som helst att vilja experimentera mer i köket! Kul att läsa både från pärm till pärm eller ha som uppslagsbok. En verkligt bidrag till mitt kokboksbibliotek!

 2. Perfekt för att vidga dina smak lökar
  reebrook, 28 november 2014

  Jag som är osäker på vad man kan kombinera både inom bakning som matlagning
  har fått både en hjälp samt en bekräftelse på att man har en god palett, toppen bok!

 3. Precis vad man önskar när man funderar på vad som går...
  Boel Gehlin, 15 maj 2013

  Precis vad man önskar när man funderar på vad som går att kombinera. Dock är inte registret riktigt optimalt, kunde vara mer sökvänligt utifrån olika ingredisenser.

Visa alla 3 recensioner