Vegetariska kokboken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2012-05-07
Upplaga
5
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Sjögren, Anna (form) / Jardhammar, Kent (foto)
Illustratör/Fotograf
Inga-Britta Sundqvist, Gunnel Ginsburg
Dimensioner
245 x 175 x 25 mm
Vikt
1120 g
SAB
Qcabc,641.303
ISBN
9789153437260
Vegetariska kokboken (inbunden)

Vegetariska kokboken

(94 röster)  |  Läs 20 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-05-07

Slutsåld

OBS! Ny upplaga: 9789187785603

Utsågs av Måltidsakademien till bästa svenska vegetariska litteratur 2002.

Grunden i Vegetariska kokboken är alla läckra vegetariska recept som har förnyats i denna reviderade utgåva och utökats till över 300 grundrecept samt många alternativa följdrecept. Här finns nu GI-anpassad mat och raw-food-recepten har blivit fler. En symbol vid varje recept visar om det handlar om raw food, lakto- eller vegankost. Annat som tillkommit är måltidsplanering med måltidsförslag efter säsong samt förslag på bufféer för olika årstider. Den nya upplagan är till största delen illustrerad med nya foton.

Vegetarisk mat är aktuellare än någonsin. Alltfler människor tar ansvar för sin egen hälsa och miljön genom att äta klimatsmart vegetarisk mat. Här kan du läsa om mat och ekologi och klimatsmart skafferi. Här finns också en säsongsguide för frukt och grönsaker där man på ett enkelt sätt kan se vad som är aktuellt för årstiden.

Näringsläran i boken är uppdaterad. Nya forskningsrön om vår hälsa har visat hur viktigt varje enskilt näringsämne är för vår kropp. Nya rön om de viktiga fettsyrorna samt vilket fett som är bäst att använda i matlagningen. Dessutom har det tillkommit texter som "din inre läkare", om detox, superfood, ORAC-värden och antioxidanter.

Priser och utmärkelser:
Vegetariska kokboken har fått pris som bästa svenska vegetariska litteratur av Måltidsakademien i Grythyttan 2002, med motiveringen: "Med stor auktoritet blir Vegetariska kokboken ett aktuellt standardverk, här finns allt". Boken fick även en internationell utmärkelse samma år av Gourmand World Cookbook Awards som "Best in the World, Honourable Mention". Därefter har det tillkommit Svenska vegetariska föreningens utmärkelse "Årets morot" 2005 samt Hälsofrämjandets Are Waerlandspris 2010.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 20 recensioner av Vegetariska kokboken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lite irriterad

  Beställde boken för att jag ville ha bra recept på vegetarisk mat; inte en massa pekpinnar om hur jag ska leva mitt liv. Så störde mig en del på den första delen i boken.

 2. Allt
  Carina Nyström, 6 april 2015

  En novis i det vegetariska köket, det är jag. O nyfiken. Denna kokbok har allt! Den informerar o undervisar; mat som medicin, förvaring, klimatsmart guide, örter, bönor, frukt o bär, alger, nötter m.m. Ger massor av härliga recept; soppor, grytor, desserter, bröd, wokat, såser, drycker, friterat, pajer, smårätter m.m. Det är lättförståeligt o mat som inte är supertillkrånglat. Du kan hitta Raw food, lakto, vegankost. Köp den om du är intresserad av att börja mer med vegetarisk mat. Eller om d... Läs hela recensionen

 3. vegetarisk kost for dummies

  Thumbs up. Enkel, beskrivande, bilder. Den her er en bra førsta vegetariska kokbok! Jag rekommenderar den varmt och anvænder den sjælv ofta.

 4. Vegetariska kokboken
  moonwriter (Åhus), 31 mars 2015

  Om man har tankar på att börja äta mer vegetariskt är detta en mycket bra bok, många goda recept, ljuvliga bilder. Den innehåller även artiklar om diverse sätt att odla, vitaminlexikon med mera.

 5. Den enda vegetariska kokbok som man behöver
  Barbro Schönqvist, 31 mars 2015

  Den första vegetariska kokbok som är allomfattande.Jag behöver ingen annan.Den är så uttömmande och går igenom en massa råvaror och förklarar vad de är bra för.

 6. Bra info, för lite recept
  Lisa, 10 mars 2015

  Jättebra, grundläggande informationsdel! Men jag hade gärna sett att receptdelen var större... Många av recepten passar till lunch, jag hade önskat fler "middagsrecept". Men fin och tydlig är den!

 7. Nästan heltäckande!
  zoomclub, 29 juli 2014

  Kanske inte så jättemånga matrecept, men boken är så mycket mer än det. Bra genomgångar av olika livsmedel, olika sätt att tillaga mat, raw, vegan. lakto och mycket mer. Recepten bra de med. En ovärderlig introduktion till dig som vill slopa kött och börja äta mer medvetet.

 8. Bästa vegetariska kokboken
  Birgitta L, 7 juli 2014

  Lätt att laga, allt har blivit gott! Bra indelning av recepten, som är enkla att följa, bra fakta om råvaror.

 9. Att komma igång
  Franziska , 21 maj 2014

  Vill så gärna äta mera grönt.Men vad'ska man äta? Vegetariska kokboken innehåller t o m bra matsedlar för en vecka. Gott och näringsrikt. Mår bra av grön mat och slipper ha dåligt samvete för plågade grisar.

 10. Riktigt bra, enkla och goda recept. Skulle absolut...
  Malin Anna, 12 december 2013

  Riktigt bra, enkla och goda recept. Skulle absolut rekommendera till alla som vill lära sig att laga och äta mer vegetariskt!

 11. Grundlig näringslära som tar en stor del av boken. Bra...
  Anna H, 11 oktober 2013

  Grundlig näringslära som tar en stor del av boken. Bra att man tar upp även potentiella risker med vegetarisk mat såsom mögelgifter och fytinsyra. Litet minus kanske för att vetenskapliga rön blandas med mera kvasivetenskapliga påståenden på ett något okritiskt sätt. Men det viktigaste i en kokbok är ändå att recepten resulterar i god mat och det gör de flesta jag provat (enda undantaget hittills var att kombinera avokado med grönkål i en soppa). Såserna blir jättegoda! Lite kritik vill jag g... Läs hela recensionen

 12. Jag är mycket nöjd med denna vegetariska kokbok, den...
  Rosa-Lill Mikkelhaug, 8 oktober 2013

  Jag är mycket nöjd med denna vegetariska kokbok, den bästa av dem jag har. Mycket fina bilder att njuta av innan rätterna tillagas.

 13. Jämfört med den första utgåvan tyckte jag att denna...
  Eliana, 8 oktober 2013

  Jämfört med den första utgåvan tyckte jag att denna har en bra och utvecklad, moderniserad receptdel, men jag saknar den utförliga näringsläran och tabellerna där man kan se vilka näringsämnen alla bär & frukter, mm innehåller.

 14. Bra urval av lättillgängliga recept. Informativ om det...
  Jg, 31 juli 2013

  Bra urval av lättillgängliga recept. Informativ om det senaste inom näringslära m.m. Trevligt och tydligt format.. En bas att utgå ifrån och bygga vidare.

 15. Anita D. Den nya upplagan är för mig, som en ny...
  Anita Dewall, 29 juli 2013

  Anita D. Den nya upplagan är för mig, som en ny vegetarisk kokbok.
  Efter en veckas vistelse på Masesgården kommer jag att lägga om till mer vegetarisk mat. Jag förstår att denna kokbok är till ovärdelig hjälp
  Jag tycker den verkar så bra så jag har köpt till mina två döttrar också.

 16. Kokboken, 2 st, köpte jag till mina döttrar som är...
  Kerstin Z, 23 juli 2013

  Kokboken, 2 st, köpte jag till mina döttrar som är vegeterianer. De är lyriska över alla tips och den goda maten de lagar efter receptenn.

 17. En maxad, grön kokbok. Spännande och enkla, moderna...
  Lena Carlsson, 23 maj 2013

  En maxad, grön kokbok. Spännande och enkla, moderna recept på vegetariskt / rawfood / vegan-rätter. Nu kommer jag lätt kunna ta steget från grönt som tillbehör, till att ha mycket mera "grönt som huvudrätt". Toppen med meny-förslag för olika tillfällen. Den här boken fyller verkligen sin plats i bokhyllan!

 18. Satt just och jämförde upplagan från 2002 och den nya...
  therese bergström, 10 maj 2013

  Satt just och jämförde upplagan från 2002 och den nya reviderade upplagan av "Vegetariska kokboken". Till min överraskning tycker jag att upplagan från 2002 vinner klart! Bra bilder och enklare recept.

 19. Vegetariska kokboken är en underbar bok för mig som...
  Pernilla (Åland), 13 april 2013

  Vegetariska kokboken är en underbar bok för mig som inte egentligen är vegetarian men som vill minska mängden kött i min matlagning för miljöns skull. Informationen om vad som är i säsong är ovärderlig. Recepten är konstiga och läskiga för mig som är van vid "normal" mat, men det är bara att bita ihop och testa det nya och se vad som faktiskt fungerar bra.

 20. Kokbokspärla i ny omarbetad utgåva!

  Vegetariska kokboken av Inga-Britta Sundqvist har länge varit en favorit i kokbokshyllan. Med den femte utökade och helt reviderade utgåvan från 2012 i handen, konstaterar jag att det känns som en helt ny kokbok!Recepten är nya, näringsläran är uppdaterad, flera kapitel är nyskrivna och fotografierna är nytagna. Ingen tvekan om att man bör införskaffa den nya utgåvan om man gillar att laga vegetarisk mat, för det här är en riktig kokbokspärla! Fast jag som hade den tredje upplagan från 2001 behåller nog min gamla trotjänare för receptens skull"

Visa alla 20 recensioner

Fler böcker av Inga-Britta Sundqvist