Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2012-04-05
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Kullberg, Lisa (form) / Yeh, Tomas (foto)
Dimensioner
280 x 200 x 15 mm
Vikt
705 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789153437802
Nordens bästa mat : det nyttiga nordiska skafferiet (inbunden)

Nordens bästa mat : det nyttiga nordiska skafferiet

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-04-05

Slutsåld

Det är smart att äta närproducerat, inte bara för miljön utan också för att må bättre. Nu kommer den första boken om vår hälsosamma nordiska mat. Det nordiska skafferiet erbjuder minst lika många möjligheter att äta hälsosamt som den mer kända medelhavskosten. Frukter och bär som äpplen och blåbär, grönsaker som vitkål och spenat, rotfrukter som morot och rödbeta, baljväxter som bruna bönor och gröna ärter, fullkornsprodukter av råg, havre och korn, fisk som makrill, sill och lax samt rapsolja som huvudsaklig källa till fett är några av de livsmedel som ingår i kosthållningen.

Det här är spännande och variationsrik mat som vi nordbor har ätit i generationer och som vi troligen är genetiskt anpassade för. Ny forskning visar att kosten sänker blodtrycket samt förbättrar blodfetterna och insulinkänsligheten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nordens bästa mat : det nyttiga nordiska skafferiet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det var på tiden! Vi håller nästan på att glömma vårt...
  Sixten Eriksson, 16 oktober 2013

  Det var på tiden! Vi håller nästan på att glömma vårt eget nordiska skafferi för allt utländskt. Tack Viola A för en utmärkt och nödvändig kokbok!

 2. En mycket givande och trevlig bok om vårt nordiska...
  Anders J Ericsson, 17 juni 2013

  En mycket givande och trevlig bok om vårt nordiska matarv. Snygga och proffsiga bilder. En bok man kan använda under hela året.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Viola Adamsson

 • Smakarv Hälsingland : tradition & trend

  Viola Adamsson

  I Hälsingland, i Limes Norrlandicus - den klimatiska norrlandsgränsen - möts nord- och Sydsverige. Två hushållningssystem och två matkulturer bryts och inspirerar varandra. Boken handlar om det hälsingska smakarvet med ursprung och tradition i bon...

 • Porridge &; Muesli

  Viola Adamsson

  Porridge is the breakfast of choice for celebrities, chefs, athletes and slimmers, but it's also one of the most comforting foods out there - the ultimate winter breakfast. The latest superfood to grab media attention, oats are revered for their c...