Sommarens bästa pocketerbjudande
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
427
Utgivningsdatum
2014-05-05
Förlag
Ica Bokförlag
ISBN
9789153439653
Spionjägaren. D. 2, Säpo, IB och Palme (e-bok)

Spionjägaren. D. 2, Säpo, IB och Palme (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-05-05
61
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Spioner och avhoppare. Mullvadar och signalspaning. Agenter och politiska strider. Intriger och maktkamp. 60- och 70-talen var en dramatisk tid i svensk närhistoria: en politiskt understödd konkurrent till Säpo växte fram. Underrättelsetjänsten IB vållade konflikter med Säpo, regeringen och militären inblandade. Olof Frånstedt var chef för kontraspionaget på Säpo och hamnade mitt i de dramatiska striderna.

Här berättar han om Olof Palmes roll, avslöjar IB:s hemliga plan, hur Hans Holmér föll på eget grepp och varför Peter Bratt och Jan Guillou borde få resning. Men också om en vild biljakt efter avhoppare i Marocko, hur han planerade att fånga ryska diplomater i en sexfälla och andra historier från en spionjägares vardag. Han ger också sin syn på Palme-mordet.

Andra delen av Olof Frånstedts memoarer är en spännande skildring av hur det egentligen gick till bakom kulisserna i folkhemmet Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spionjägaren. D. 2, Säpo, IB och Palme. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Olof Frånstedt är en bra berättare
    Lasse, 11 juni 2018

    Jag köpte både boken och e-boken.

    Nu har jag inte läst den klart ännu, men jag vill säga att den som är intresserad av Sveriges myndigheters spel bakom kulisserna, är Frånstedt en självklar och högklassig källa. Jag har läst Del 1 av denna utgivning, och den var lika underhållande som den här, med den skillnaden att jag var äldre vid hans aktiva senare år, på ett annat sätt. Så han får 5+ för denna och 5 för del 1 av mig! ;)

    Mvh, Lasse

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Olof Frånstedt

Bloggat om Spionjägaren. D. 2, Säpo, IB och Palme