Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2014-08-14
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Meyer, Linus (foto)
Dimensioner
255 x 195 x 15 mm
Vikt
963 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789153440079
Det godaste jag vet! (inbunden)

Det godaste jag vet!

(39 röster)  |  Läs 14 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-08-14

Slutsåld

Efter sin succé med boken Matmolekyler är Lisa Förare Winbladh äntligen tillbaka. Den här gången med en helt oumbärlig kokbok. Lisa skriver långa recept med många ingredienser. Och ja, de tar tid att laga, men alla som följer Lisa och blivit beroende av hennes recept vet att det är så värt det! Varje recept blir till en liten matlagningslektion. Kombinationen av de många ingredienserna ger balanserade komplexa smaker som gör matlagaren lycklig.Det godaste jag vet är en skattkista proppfull av Lisas favoritrecept uppdelade efter de bästa råvarorna och smaksättarna i kapitel med namn som Ingefära, Parmesan, Vitlök och Pepparrot. Ingen kan som Lisa förmedla kunskaper om råvaror, tekniker och vad som egentligen händer i kastrullerna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Det godaste jag vet!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härligt
  Maria A (Sala), 3 maj 2017

  Älskar Lisas böcker och hennes recept! Här var mycket nytt. Även om jag är typen som sitter i soffan och läser först och lagar sen. Om jag hinner....

 2. Missar i korrekturläsningen
  Göran Stafrin, 29 mars 2017

  Inspirerande och trevlig bok. Tyvärr verkar korrekturläsningen ha gått lite för fort. I receptet på langos saknas t.ex. uppgift om hur mycket vetemjöl som ingår. För övrigt välskriven och intressant med många recept som verkar lockande.

 3. Användbar kokbok
  Ekku, 22 augusti 2016

  Testade boken först hos en bekant. Upptäckte många bra recept, trevlig text. Bra vardags recept tex "finska nationalrätten". Denna bok kommer jag använda ofta.

 4. Det godaste
  Biggo, 1 augusti 2016

  Lisa F W är en pärla!
  Stor stor kunskap + pedagodisk humor + snärtig stil!
  Denna bok liksom alla tidigare av
  Lisa F W rekomenderas varmt!

 5. Sann inspiration
  Joachim dagerot, 19 januari 2016

  Den här boken sträckläste jag som en bättre deckarroman när jag fick hem den.

  Sedan dess kommer jag på mig själv att ofta ta fram den, sätta mig i soffan med ett glas vin eller en kopp thé och bläddra på måfå. Lisa skriver alltid underfundigt, personligt och med stor kunskap, ett sant nöje.

  En av mina favoritböcker som gett och kommer ge mig stor inspiration även om den sällan ligger framme under matlagningen.

 6. Spännande kokbok med en kunnig författare
  Aidaho, 27 april 2015

  Har testat flera recept med gott resultat, älskar formen och Lisas penna! Hon är otroligt kunnig och man känner sig trygg i hennes händer.

 7. Mest för matnördar
  evalena, 6 februari 2015

  Hade stora förväntningar sen tidigare, då Lisa F-W skriver intressant och djuplodande om mat och matlagning i olika sammanhang (Äkta mat bl a). Men den här gången blev jag faktiskt besviken, många recept kändes lite för udda, i alla fall för min smak.

 8. väldigt stimulerande och salivdrivande
  Boel Gehlin, 2 december 2014

  En underbar bok. Pedagogiskt upplagd, väldigt inspirerande och ger omedelbar lust till spis och ugn.
  Lisa Förare Winbladh är vår nya moderna Pernilla Thunberg korsad med Thore Wretman.
  Hon förklarar varför smaker utvecklas, både det lyckade och misslyckade, samtidigt är hon ödmjuk nog att erkänna att alla har olika preferenser. Ännu har jag inte hunnit pröva något recept ur denna nya bok men flera gånger hennes underbara linssoppa ur den förra.

 9. En annorlunda kokbok som inspirerar
  Monica , 3 november 2014

  Det godaste jag vet, innehåller massor av tänkvärda nya (för mig) ideer och kombinationer.
  Slår upp en sida på måfå och bara njuter av text, bild och komposition : )

 10. Underbar!
  Viveca, 1 november 2014

  Vackra bilder, fantastiskt välskriven, underhållande, lärorik och recept som man vill prova nu meddetsamma! Det här är en sådan där kokbok som man kan sitta i fåtöljen och läsas bara för läsningens skull, och samtidigt ger allt stöd som behövs när man ska ge sig på recepten i köket, och handla ingredienserna i affären.

 11. Kreativa tankar kring mat präglar boken
  Carl Lecler, 22 september 2014

  Jag har gått igenom boken. Fick den för någon vecka sedan. Språket är humoristiskt och känns personligt.
  Greppet med matkompisar är genialt. Boken ska få bli mina barns introduktion till matvärlden.
  Tack Lisa!

 12. En annorlunda bok om smaker
  Anders westerlund, 18 september 2014

  Lisa skriver så roligt och oerhört kunnigt om mat och inte minst kryddor och hur de kan förstärka varandra och smakupplevelsen. Oumbärlig för nördar och vanligt folk som vill lära sej mera kökskonst.

 13. En god bok
  Karin Maria , 9 september 2014

  En kokbok som jag får så många nya idéer av. Den inspirerar mig att pröva nytt i köket. Lisa Förare Winbladh har en ovanligt stor kunskap om smak, ingredienser och kombinationer och detta delar hon med sig av. Tänk dig fläskkött och fikon! Det händer att hon blir lite beskäftig, men det sväljer jag, för hon ger sådan lust till god mat.

 14. Mycket inspirerande...
  Karin, 15 augusti 2014

  En fantastiskt fin bok. Lättläst, pedagogisk och med häftiga, lite annorlunda recept som inspirerar. I recepten används många kryddor och ingredienser, men inget som är omöjligt att hitta i vanliga affärer. Ett extra plus för att det var så många recept med i boken. Ingen tramsig och onödig utfyllnad, alltså...

Visa alla 14 recensioner