Frukter från främmande länder (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2006-11-01
Upplaga
1
Förlag
Formas
Medarbetare
Widén, Marie, 1949-
Illustrationer
ill.
Dimensioner
300 x 225 x 30 mm
Vikt
1800 g
SAB
Ufab(x)
ISBN
9789154058945
Frukter från främmande länder (inbunden)

Frukter från främmande länder

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2006-11-01
426
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Aldrig någonsin har de exotiska frukterna beskrivits så uttömmande som i Frukter från främmande länder. Ingenstans ?nns så många unika bilder samlade. Boken beskriver och berättar mer eller mindre detaljerat om drygt 200 arter med goda frukter samt minst lika många andra växter som är besläktade med fruktslagen och har betydelse på ett eller annat sätt.

När man har läst boken vet man allt som är värt att veta om frukter och dessutom mycket om växtvärlden. Författarna tar ett helt nytt grepp på ämnet. I stället för att beskriva frukt efter frukt och visa en bild till varje art, berättar de om 37 växtfamiljer. Texten blir ett gränsöverskridande äventyr där fruktslagen är den röda tråden. Ett ämne som kanske kan tyckas torrt och tråkigt förvandlas till en roande och allmänbildande resa genom människans historia och hennes förhållande till växtvärlden.

Eftersom varje växtart är unik är berättelsen om den unik. Läsaren får veta växtens ursprung, hur den blev kulturväxt och hur den spreds av människan. Folkvandringar, krig och upptäcktsresor, olika religioner, kulturer och tänkesätt påverkar dagens odling och användning av fruktslagen. Hur går det till när en vild växt blir kulturväxt? Vad är skillnaden mellan domesticering och växtförädling? Vilka egenskaper hos växten påverkar förökning, odling och skörd? Frukter från främmande länder är inte en kokbok, men ger alltid beskrivningar av smaker och råd om behandling och tillagning av frukterna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Frukter från främmande länder
  2. +
  3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 645 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna