Bevara arter - till vilket pris? (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Formas Fokuserar
Antal sidor
241
Utgivningsdatum
2005-08-01
Förlag
Forskningsrådet Formas
Medarbetare
Johansson, Birgitta (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
174 x 110 x 14 mm
Vikt
180 g
SAB
Uhe
ISBN
9789154059454

Bevara arter - till vilket pris?

balansgång mellan ekologiska, ekonomiska och sociala aspekter

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2005-08-01
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sverige har undertecknat FN-konventionen om biologisk mångfald. Den säger att vi ska bevara den biologiska mångfalden, och använda den på ett hållbart och rättvist sätt. Riksdagen har bestämt att arter som har funnits länge i Sverige ska bevaras i livskraftiga bestånd. Risken är annars att vi utrotar arter som är viktiga för ekosystemen och för människan. Men hur ska vi göra - och vad får det kosta? Vad tycker forskarna - och vad tycker andra intressenter i samhället? Läs den här boken så får du veta!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bevara arter - till vilket pris?
  2. +
  3. Osynliga katastrofer och falska hot om jordens undergång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Osynliga katastrofer och falska hot om jordens ... av Patrick Moore (häftad).

Köp båda 2 för 310 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bevara arter - till vilket pris?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Biologiskmpngfald
    Sven Marcus Henrik Mikkelä, 20 februari 2017

    Intressant att få olika aspekter på ämnet. Något som skulle vara intressant var att göra en uppdaterad version från idag då det har hänt mycket på dom 10 år som gått sedan boken gjordes !

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Birgitta Johansson

Övrig information

Sverige har undertecknat FN-konventionen om biologisk mångfald. Den säger att vi ska bevara den biologiska mångfalden, och använda den på ett hållbart och rättvist sätt. Riksdagen har bestämt att arter som har funnits länge i Sverige ska bevaras i livskraftiga bestånd. Risken är annars att vi utrotar arter som är viktiga för ekosystemen och för människan. Men hur ska vi göra och vad får det kosta? Vad tycker forskarna och vad tycker andra intressenter i samhället? Läs den här boken så får du veta!