Europeiska kulturlandskap : hur människan format Europas natur (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2009-03-31
Förlag
Forskningsrådet Formas
Medarbetare
Johansson, Birgitta (red.)
Dimensioner
295 x 233 x 30 mm
Vikt
1980 g
SAB
Na.03
ISBN
9789154059775
Europeiska kulturlandskap : hur människan format Europas natur (inbunden)

Europeiska kulturlandskap : hur människan format Europas natur

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2009-03-31
419
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 18 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Det är ingen slump att Europas kulturlandskap ser ut som de gör. De har växt fram i samspelet mellan människa och natur, och har en lång och spännande historia. I den här boken berättas historien av Urban Emanuelsson som vet mer än de flesta om kulturlandskap i olika länder. Du som är intresserad av historia, biologi, kulturmiljövård eller naturvård har mycket att hämta i boken. Och du som turistar i Europa får en chans att förstå hur de landskap du åker genom har formats under tidernas lopp. Följ med på en resa genom tid och rum!

Naturvårdare behöver ha en historisk syn på sitt arbete, menar Urban Emanuelsson. Och det är ett syftena med boken - att ge biologer och naturvårdare en bild av hur viktigt det historiska skeendet har varit för den natur och det landskap vi ser idag. Å andra sidan visar boken också för historiker och kulturmiljövårdare hur viktiga biologin och landskapets förutsättningar har varit för historiens förlopp. Urban Emanuelsson behandlar alla delar av Europa. Han har rest mycket och tagit nästan alla fotografier själv. Boken sträcker sig från äldre stenåldern till våra dagar, med tyngdpunkt på perioden 1000?1900. I ett avslutande kapitel pekar författaren på svagheter i nuvarande natur- och kulturmiljövård, ger idéer om möjliga styrmedelslösningar och visar på vägar mot en hållbar landskapspolitik.

Boken finns också översatt till engelska ISBN 9789154060351
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Europeiska kulturlandskap : hur människan format Europas natur
  2. +
  3. Fäboden: naturen, kulturen och kulturlandskapet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fäboden: naturen, kulturen och kulturlandskapet av Håkan Tunon, Bolette Bele (inbunden).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Europeiska kulturlandskap : hur människan format Europas natur. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra och lättförstådd lärobok om hur Europas landskap...
    Josefin Knutsson, 4 oktober 2013

    Bra och lättförstådd lärobok om hur Europas landskap är uppbyggda från de första jordbrukarnas tid till nutiden. Mina varmaste rekommendationer!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Urban Emanuelsson

Bloggat om Europeiska kulturlandskap : hur människan...