Svensk stadsplanering : arvet från stormaktstiden resurs i dagens stadsutve (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
423
Utgivningsdatum
2012-11-23
Upplaga
1
Förlag
Formas
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
334 x 243 x 37 mm
Vikt
2555 g
SAB
Ict,711.4
ISBN
9789154060702
Svensk stadsplanering : arvet från stormaktstiden resurs i dagens stadsutve (inbunden)

Svensk stadsplanering : arvet från stormaktstiden resurs i dagens stadsutve

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-11-23
429
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
SVENSK STADSPLANERING under den svenska stormaktstiden hade en omfattning som saknar motstycke i dåtidens Europa. Det var en tid av storslagna visioner. Än idag präglar den de flesta av våra äldre städer och den har varit grunden för den fortsatta utvecklingen. Kunskapen om det äldre stadsbyggandet är en viktig kulturell och ekonomisk resurs att ta tillvara och bygga vidare på när vi nu utveck lar våra städer och planerar för framtiden.
Detta rikt illustrerade standardverk ger en samlad bild av svensk stadsplanering från 1500-talet till idag, med tyngdpunkt på 1600-talet. Boken presenterar cirka 500 äldre och unika kartor och innehåller närmare 170 stadsporträtt från det dåvarande svenska riket - Sverige, Finland och provinserna runt Östersjön - samt jämförelser med andra städer, främst i Europa. Den vänder sig både till den vet girige med kulturellt och historiskt intresse och till alla som deltar i planering, utformning och utveckling av våra städers framtid.
NILS AHLBERG är filosofie doktor i landskapsplanering/konstvetenskap. Han har arbetat med bebyggelsehistoria och samhällsplanering på Riksantikvarieämbetet och för länsstyrelser, kommuner och Unescos världsarvslista. Han har tilldelats European Union Prize for Cultural Heritage/Europa Nostra Awards för den forskning som ligger till grund för boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svensk stadsplanering : arvet från stormaktstiden resurs i dagens stadsutve
  2. +
  3. Parkstaden : Stockholms landskap och stadens rum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Parkstaden : Stockholms landskap och stadens rum av Britt-Marie Alvem, Monica Andersson, Per Andersson, Ann-Charlotte Backlund, Jonas Berglund (inbunden).

Köp båda 2 för 686 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svensk stadsplanering : arvet från stormaktstiden resurs i dagens stadsutve. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Oumbärlig!
    Klas Eckerberg, 12 januari 2013

    Måtte varje svensk kommun köpa in denna, och ha liggande på byggnadsnämndens bord! Historien behövs i alla beslut om framtiden!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Svensk stadsplanering : arvet från storma...