Perspektiv på likabehandling och diskriminering Antologi utgiven av Ann Numhauser-Henning (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2000-08-01
Förlag
Juristförlaget i Lund
Dimensioner
220 x 150 x 25 mm
Vikt
600 g
Antal komponenter
1
ISBN
9789154424610

Perspektiv på likabehandling och diskriminering Antologi utgiven av Ann Numhauser-Henning

Inbunden,  Svenska, 2000-08-01
190
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Norma-programmet - studier av normativa mönster och deras förändring i den rättsliga regleringen avseende arbete, boende, familj och sociala trygghetssystem i ett europeiskt integrationsperspektiv - startade 1996 med stöd av Riksbankens Jubileumsfond. I programmet ingick från början delstudien Diskrimineringslagstiftningen och arbetsrätten med utgångspunkter i EG-rätten och i diskrimineringslagstiftningens relation till den dominerande utvecklingstrenden på arbetsmarknaden, Arbeitslivets flexibilisering.
Utvecklingen inom Norma-programmet har bekräftat diskrimineringsaspektens centrala ställning i snart sagt varje enskild delstudie. Att grundläggande normativa mönster på detta sätt framträder på skilda rättsområden i den sociala dimensionen är utifrån programmets teoretiska utgångspunkter inte förvånande, och en fördjupad och mer sammansatt förståelse av dessa normativa mönster, deras samband och utveckling och olika framträdelseformer är ett av forskningsprogrammets huvudsyften.
Avsikten med föreliggande antologi är att presentera en rad Perspektiv på likabehandling och diskriminering från Norma-programmets olika delområden och att därigenom bidra till en mer nyanserad bild och en fördjupad förståelse av den mångfacetterade och komplexa diskrimineringsproblematiken. De olika uppsatserna kan läsas fristående. Antologin innehåller emellertid också en inledande introduktion, avsedd att ge bakgrund och sammanhang åt den bild som framträder. En samlad bibliografi och gemensamma register skall möjliggöra jämförelser och korsreferenser mellan de olika bidragen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Perspektiv på likabehandling och diskriminering Antologi utgiven av Ann Numhauser-Henning
  2. +
  3. Den neoliberala arbetsrätten Exemplet Chile

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den neoliberala arbetsrätten Exemplet Chile av Ann Numhauser-Henning (inbunden).

Köp båda 2 för 282 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann Numhauser-Henning