Våra mest älskade sagor : en förtrollande sagoskatt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2010-09-27
Förlag
Bokförlaget Semic
Medarbetare
Sandman Lilius, Irmelin (förf.)
Illustratör/Fotograf
Hans Arnold
Dimensioner
238 x 217 x 18 mm
Vikt
660 g
SAB
Hcf
ISBN
9789155256135
Våra mest älskade sagor : en förtrollande sagoskatt (inbunden)

Våra mest älskade sagor : en förtrollande sagoskatt

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2010-09-27

Slutsåld

I denna digra lyxutgåva ryms klassiska folksagor och berättelser av våra största sagoförfattare och levande bilder av våra främsta illustratörer! En tidlös samlingsbok som väcker minnen och ett givet val vid godnattstunden.

I början av förra seklet gjorde John Bauer sagoillustrationer som fortfarande än idag älskas av både barn och vuxna. Vem blir inte hänförd av den vackra prinsessan Tuvstarr, som för alltid sitter vid skogstjärnens kant och blickar ner i det mörka vattnet, eller de klumpiga och stornästa trollen som gömmer sig bland de mossbelupna stenbumlingarna?

John Bauer dog tyvärr ung, men efter honom tog andra fantastiska konstnärer över - Gustaf Tenggren, Einar Norelius och Hans Arnold, som trollbundit oss med skira älvor, fula troll, farliga drakar och trolska skogar ...

I Våra mest älskade sagor ryms både klassiska folksagor och berättelser av våra allra största sagoförfattare, som Helge Kjellin, Cyrus Granér, Gallie Åkerhielm, Beth Birkenhain, Irmelin Sandman Lilius och mästerillustratören själv, Einar Norelius. Vi möter skogsrået som tar Tuvstarrs klänning och förvinner med den in bakom trädstammarna. De fyra stortrollen i storskogen bråkar så att självaste trollkäringen Uggel-Guggel, den visaste häxan under stjärnorna, måste kallas in. Och när styvsystrarna Lilla Rosa och Långa Leda blir förtrollade av tre vita duvor, blir ingenting sig likt igen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Våra mest älskade sagor : en förtrollande sagoskatt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin Sagosamling med vackra illustrationer
  Morpheus, 22 januari 2022

  "Våra Mest Älskade Sagor" är, som man kan utläsa av namnet, en Sagosamling med åtta olika sagor av olika slag. Folksagor blandade med mer moderna diton av Helge Kjellin, Cyrus Granér, Gallie Åkerhielm med flera och illustrerade av konstnärerna John Bauer, Gustaf Tenggren, Hans Arnold och Einar Norelius, som är den som illustrerat flest sagor (3 st) och som även skrivit en av sagorna själv.
  På så vis kan man se boken som en introduktionsbok, både till svenska Sagokonstnärer och författare... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Petter och hans fyra getter

  Einar Norelius

  "I sin stuga bodde Petter med en katt och fyra getter. Hela dagen måste Petter valla sina fyra getter. Mitt i skogen i en sten bodde trollet Ludenben. Ludenben var alltid arg - alltid hungrig som en varg." Äntligen finns den klassiska ri...