Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
De utvalda (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
479
Utgivningsdatum
2011-03-21
Förlag
Bokförlaget Semic
Översättare
Carina Jansson
Originaltitel
Graceling
Medarbetare
Sundberg, Monica (form)
Dimensioner
235 x 155 x 35 mm
Vikt
777 g
SAB
uHce
ISBN
9789155256388
De utvalda : tankeläsaren (kartonnage)

De utvalda : tankeläsaren

(22 röster)  |  Läs 6 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2011-03-21
139
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Tankeläsaren är en otrolig succé som har sålts till 28 länder. Recensionerna har varit fantastiskt positiva, den har placerat sig på New York Times berömda bestsellerlista och har belönats med ett flertal barn- och ungdomsbokspriser och - inte minst - fått tusentals hängivna läsare över hela världen.

Boken handlar om artonåriga Katsa. Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som "särlingar", med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung.

Särlingen Katsa var bara åtta år första gången hon dödade en man. Hon har vuxit upp vid kungens hov och utnyttjas som torped. Hon skickas ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender.

Allt förändras när hon möter den unge prins Po, som också är en särling. Tillsammans ger de sig ut för att störta en ondskefull kung. De upptäcker också oanade sanningar om sig själva.

Kristin Cashore växte upp på landet i Pennsylvania i USA med sina föräldrar och tre systrar. Hon har en mastersexamen i barnlitteratur och beskriver sig själv som ständigt skrivande och läsande. Hon har flyttat runt och bott på många platser (allt från Sydney till London) och bor nu i Massachusetts.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av De utvalda : tankeläsaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantasy för nybörjare.
  Ola Marklund, 5 september 2014

  Jag kan inte komma på en originell idé med den här storyn. I princip helt utan spänningsmoment också.
  Välskrivet, dock.

 2. bar bok
  Teresa, 7 maj 2014

  Spännande bok som man känner med karaktärerna.händer många spännande saker.
  Man måste läsa alla 3 böcker för att få info om olika karaktärernas bakgrund.
  I slutändan så är dessa böcker bra ok enligt mig

 3. Boken var bra, men enkelt skriven. De följande...
  Bill Johansson, 2 maj 2013

  Boken var bra, men enkelt skriven. De följande böckerna är bättre skrivna, vilket kan bero på att författaren växt till sig...

  Den är en bra inkörsport till resten av serien, men jag skulle vilja veta lite mer om huvudpersonen, man fick inget riktigt avslut om henne.

  Boken är klart läsvärd, men räkna inte med en bok i samma klass som Tolkien!

 4. Tankeläsaren
  bokbruden (ö-vik), 13 juni 2012

  Jag var ganska tveksam när jag lånade den här för att jag helt enkelt inte trodde att den skulle vara bra. Från början av boken var den suvären helt amazing men ungefär vid halva tappade jag typ tråden i berättelsen, vilket var lite synd. Men jag ser nog framemot 2:an och hoppas den är bättre.

 5. Alla borde läsa denna bok
  Elina, 24 april 2012

  Jag trodde boken skulle vara bra, men den var helt otroligt grymt bra! Den griper tag i dig från första stund. Precis när du tror att du kan pusta ut för att faran Katsa råkat ut för är över, så kommer nästa.
  Du kommer inte kunna lägga ifrån dig denna bok förräns du har läst ut den. Just nu vill jag läsa nästa bok som kommer ut i Maj.
  Det här var en av de bästa böckerna jag någonsin har läst. Det är inte för mycket fantasy. Inte mycket alls skulle jag säga. Landen och folkslagen och... Läs hela recensionen

 6. WOW!

  Vi kan ju börja med att säga att jag inte hade en enda förväntning på den här boken, jag gillar faktiskt inte omslaget då det ser ut som en dålig bok för betydligt yngre men sen tar kritiken liksom slut för den här boken är helt fantastisk! Jag vet inte riktigt vad jag mer kan säga, jag bara älskar den! Den påminner mig om hur fantastiska sådana här riktiga fantasyböcker är (då menar jag alltså high fantasy), jag nämligen endast läst urban fantasy på senaste tiden.
  Rekommenderar den starkt!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Kristin Cashore