Smaragdernas bok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Trolldomens tre skrifter (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2011-09-14
Förlag
Bokförlaget Semic
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
The Emerald Atlas
Dimensioner
234 x 155 x 26 mm
Vikt
600 g
SAB
Hcg
ISBN
9789155256678
Smaragdernas bok (inbunden)

Smaragdernas bok

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-09-14

Slutsåld

Av producenten till Gossip Girl!

Nu är den här - den första delen av tre i en blivande klassikerserie i samma anda som Narniaböckerna, Guldkompassen och Trollkarlen från Oz.

De tre syskonen Kate, Michael och Emma lämnades på barnhem av sina föräldrar som mycket små. Hela sitt liv har de undrat vad som fick föräldrarna att lämna dem. När de sparkas ut från sitt senaste barnhem och skickas till den mystiska staden Cambridge Falls, får de svaret. Syskonen är sedan urminnes tider utvalda och speciella, och föräldrarna lämnade bort dem för att skydda dem mot en elak trollkarl.

I ett gömt rum i den mystiske dr Pyms hus hittar syskonen en egendomlig bok med blanka sidor. Med hjälp av boken kan man resa genom tid och rum - och här tar en hisnande resa sin början. Barnen möter en ond häxa som har fångat barnen i Cambridge Falls, de möter dvärgar, vargar och magiska monster. Kampen mot häxan blir ett sagoäventyr i klassisk tappning, men samtidigt mörkt, känsloladdat och otroligt rappt berättat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Smaragdernas bok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jag säger bara ojojoj vad spännande, jag högläser...
  gabi69, 17 maj 2013

  Jag säger bara ojojoj vad spännande, jag högläser fortfarande för min elvaåring och de här böckerna är något bland de bästa jag har läst!!
  Jag tänker inte avslöja handlingen, men min elvaåring som läser otroligt mycket själv tycker det är hur kul som helst, när vi har våra stunder med spännande böcker som den här tillsammans.
  Jag kan med varmt hjärta rekommendera den här boken till alla som gillar spänning och fantasy.
  Lovar att ni inte kommer att bli besvikna:)

 2. Ett eko av Narnia
  Jonna Lindberg, 4 december 2012

  Smaragdernas bok ser verkligen ut som en magisk bok. Jag hade läst mycket bra om boken och blev därför väldigt besviken när jag inte fastnade för den. Det är egentligen en bra historia, men den har berättats för många gånger på ungefär samma sätt. Tre föräldralösa syskon som upptäcker en magisk värld och måste slåss mot en vacker men livsfarlig häxa, och som dessutom har större krafter än vad de själva förstår. Känns det igen?

  För mig blir Smaragdernas bok ett eko av Narnia, Guldkomp... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av John Stephens

Bokvideo