Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-04-11
Förlag
Bokförlaget Semic
Medarbetare
Sundberg, Monica (form) / Durath, Tommy (foto)
Dimensioner
270 x 200 x 20 mm
Vikt
740 g
SAB
P.09,Qcca
ISBN
9789155256739
Inred lantligt på ditt eget sätt : bohemiskt, industriellt, elegant, shabby chic (inbunden)

Inred lantligt på ditt eget sätt : bohemiskt, industriellt, elegant, shabby chic

(6 röster)
Inbunden Svenska, 2011-04-11

Slutsåld

Mer smak än pengar? Den lantliga inredningsstilen är perfekt för alla kreativa hemmafixare och återbrukare. De som tycker att det är roligt att fynda på loppisar och i antikbodar, sy, måla, snickra och ändra om har alla möjligheter att inreda sin egen lantliga oas även om plånboken är tunn.

Även i sin tredje bok om lantlig inredning visar Anna Örnberg upp olika influenser som letar sig in i de lantliga hemmen. Basen är fortfarande vit, men den mixas nu på flera sätt. Industriella inslag med råa, ruffa, metalliska ytor och robust patina. Färgglatt och bohemchict mitt i den skavda charmen. Storslaget, svulstigt svarvat med minne av fornstora dagar i lantlig herrgårdsstil. Den ljusa romantiska stilen får inslag av svärta. Här finns något för de flesta - det är fritt fram att tolka den lantliga stilen som det bäst passar dig och ditt hem.

Anna ger handfasta råd, konkreta tips och beskrivningar på både små och stora projekt för det lantliga hemmet. Låt dig inspireras av den här gör-det-själv-boken!

Bland tipsen finns mycket om hur du målar på olika material och för olika utseende, inte bara avskavt och vitt utan du får veta hur man målar metallkänsla, målar svart med patina eller målar krackelerat.

Ett kapitel handlar om lantlig inredning som fyndats på militära överskottslagret! En härlig inredningsbutik för den som ser möjligheter ...

Här finns underbara stilkrockar, som rokokostolen med klädsel av gamla jeans eller stiliga skåpet som fått metallben. Och dessutom massor med tips och roliga idéer till hur du kan bygga enkla ruffa saker av grova brädor, metallrör, industrihjul eller leka med färgglada tyger och virka farmorsrutor, mormorsrutor, mosters och fasters rutor. Du kan till och med göra roliga saker av gamla böcker.

Lär dig göra blommor av plåt och papper eller hur du själv fixar stora bokstäver ... Boken är en härlig mix av roliga prylar och heminredningsdetaljer som känns rätt! Välj det du gillar och gör det till din stil, på ditt sätt.

Du håller säkert med Anna som tycker att det känns viktigt att inredning till stor del handlar om återbruk - att göra det mesta möjliga av det man har eller kan hitta begagnat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Örnberg

  • Fixa fint för trädgården

    Anna Örnberg

    Med denna idébok för trädgården kan du förvandla populära material eller sådant du har liggande hemma till en mängd användbara projekt. Bygg insektshotell, snickra bord och bänkar, gjut fågelbad, hitta inspiration till hur du dekorerar såväl en as...

  • Torkade blommor & blad : buketter, kransar, dekorationer

    Anna Örnberg, Maria Bolander

    Torkade blommor har blivit en trendig inredningsdetalj i våra hem. Här blandas de sköna blomstren från trädgården med vilda växter från skog, ängar och dikesrenar. Gör vackra grupper att ge bort, bind buketter och klassiska kransar, fläta med gräs...