Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2013-02-27
Förlag
Bokförlaget Semic
Medarbetare
Sundberg, Monica (form)
Illustratör/Fotograf
Jony Eriksson
Dimensioner
190 x 170 x 15 mm
Vikt
440 g
SAB
Ugg-c,333.958
ISBN
9789155257729
Fågelsång runt knuten : Sveriges vanligaste fåglar i ljud och bild (inbunden)

Fågelsång runt knuten : Sveriges vanligaste fåglar i ljud och bild

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-02-27

Slutsåld

Den behändiga sjungande fågelboken. Fotografen och författaren Jan Pedersen är en av Sveriges mest namnkunniga fågelboksförfattare, med böcker som Sveriges fåglar - fälthandbok för alla, Fågelresor och succén Fågelsång bakom sig. Nu har han skrivit en fågelbok om fåglarna runt knuten, lärorikt och intressant presenterade för den nyfikne. I Fågelsång runt knuten får vi bekanta oss med Sveriges vanligaste fågelarter - ett perfekt urval för den som vill börja lära sig mer om våra flygande vänner. Boken beskriver kortfattat fåglarnas sång, varför de sjunger och vad deras läten betyder - allt ackompanjerat av CD-skivans vackra fågelsånger. Dessutom ger Jan Pedersen en intressant och kunnig inblick i fåglarnas liv och var man säkrast kan finna respektive art. En unik fågelsångsnyckel hjälper också den ovane att hitta rätt bland fågelmelodierna ute i naturen. Fågelsång runt knuten fungerar lika bra som grundläggande fälthandbok som inspirerande läsning hemma vid köksbordet eller i läsfåtöljen.
Till Fågelsång runt knuten hör en CD med samtliga arters sång eller läten. Boken är rikt illustrerad med fantastiska fotografier samt ett stort antal illustrationer av illustratören och naturmålaren Jony Eriksson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fågelsång runt knuten : Sveriges vanligaste fåglar i ljud och bild. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vackra bilder och lagom mycket information om...
    GO, 2 december 2013

    Vackra bilder och lagom mycket information om fåglarna. Tyvärr saknades info om vilken fågel som sjunger på CD:n. Blir lite svårt att hålla reda på vilken låt som tillhör en specifik fågel.

  2. Ornitologen Jan Pedersens bok "Fågelsång runt knuten",...

    Ornitologen Jan Pedersens bok "Fågelsång runt knuten", om Sveriges 63 vanligaste fåglar i ljud och bild (Bokförlaget Semic) är mycket tilltalande och lockande, både till layout och innehåll. Alla behandlade fåglar skildras på ett konkret och lättsamt sätt, vartill kommer Jony Erikssons förnämliga illustrationer och en CD med fåglarnas läten. Mycket användbar är bokens avslutande "sångnyckel", med vars hjälp man steg för steg kan komma fram till rätt fågel.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Fågelsång runt knuten : Sveriges vanligas...