Citroner och rosmarin i mitt kök : smaker från Österlen och Italien (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2012-03-05
Förlag
Bokförlaget Semic
Medarbetare
Mattsson, Marina (form) / Toresdotter, Helene (foto)
Dimensioner
290 x 225 x 20 mm
Vikt
920 g
SAB
Qcaa,641.8
ISBN
9789155257736

Citroner och rosmarin i mitt kök : smaker från Österlen och Italien

(35 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden, Svenska, 2012-03-05
156 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Citroner och rosmarin i mitt kök är en bok som väcker längtan efter sommarens smaker. Här har Sanna Töringe samlat det bästa från både det italienska och det svenska sommarköket. Själv delar Sanna sin tid mellan två hus, det ena på Österlen i Skåne, det andra i Apulien på Italiens sydklack.

Oavsett i vilket kök Sanna befinner sig väljer hon lokala råvaror. Från köksträdgården eller ute i skog och mark, på marknader och hos fiskhandlaren finner hon sin inspiration. I Italien bidrar grannarna med många idéer och smaker som är nya för oss men hör till den lokala traditionen på platsen.

Sanna skapar nya spännande recept som varvas med många av årstidens traditionella favoriter - här finns allt för sommarlata måltider, kaffestunder och för semesterfesten. Recepten är lockande och lätta att följa - alla kan lyckas med allt! De underbara bilderna skapar stämningen och skildrar mötet mellan de båda köken som för författaren är en helt självklar blandning.

Välkommen in i Sanna Töringes båda härliga kök!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Citroner och rosmarin i mitt kök : smaker från Österlen och Italien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Härlig och mycket inspirerande!

  Jag läste utkasten till denna bok, medan jag bodde i författarens helt underbara hus på det lilla berget Vereto i södra Italien. Redan då blev jag alldeles upprymd och tänkte att denna bok måste jag köpa, när den kommer ut! Sagt och gjort! Jag hämtar ofta inspiration ur den, liksom ur en del andra av Sanna Töringes böcker. Att laga denna mat här i Sverige blir inte riktigt samma sak som att göra det på plats i Italien. Kvalitén på råvarorna finns helt enkelt inte riktigt här. Även om jag odla... Läs hela recensionen

 2. Sommar
  Barbro, 5 februari 2015

  Sanna Töringes bok är en riktig skatt i mitt kök. Jag uppskattar det enkla, vardagliga i det italienska köket, som Sanna fångat så bra. Bilderna är vackra. Jag har nästan lagat alla recept och de är "säkra kort".

 3. Så inspirerande!
  Tinna Knape, 23 april 2014

  En härlig inspirations-kokbok som passar mig perfekt. Fantastiska bilder och massor av härliga recept. Lätta recept att följa och allt jag hittills prövat har gett perfekta resultat.

 4. Present till maken!
  Gunnel N, 14 april 2014

  Jag har köpt boken som present till min man, och han får den om några dagar.
  Jag kunde inte låta bli att smygkika lite i boken, och passade då på att göra en limoncello, som vi båda älskar.. Den blev mycket lyckad.
  Jag gjorde ett par italienska smårätter också, och de var läckra.
  Bilderna inspirerar, och texterna är bra.
  G.N.

 5. Vackra bilder och bra recept.

  Boken ger mig bra inspiration med sina vackra bilder och många bra recept. Finns alternativ att välja till både vardags och fest.Sitter just nu och planerar för en liten middag för två. Tänker börja med gurkbirar med rostade sesamfrön o salt till drinken därefter Laxrilett på tunnt hårt knäckebröd. Toskansk grisstek med varm potatissalld till huvudrätt ( sallad till) mangosorbet med champagne till efterrätt, kaffe med Annas oslagbara chkladkakor.

 6. Drömbok
  Carina Birgitta Frid, 2 april 2014

  Underbar bok att drömma sig bort till Italien med. Recepten är inspirerande och inte krångliga. Pröva tiramisu med citron och limoncello!

 7. En underbar bok med en blandning från skåne och...
  Anna Helena Rosén, 17 september 2013

  En underbar bok med en blandning från skåne och Italien. Underbara recept med en blandning efter årstid och underbart vackra bilder. Blir sugen på att göra saker efter att jag bläddrat i boken.

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Citroner och rosmarin i mitt kök : smaker...