Garnnystan och tygtravar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2012-09-18
Förlag
Bokförlaget Semic
Medarbetare
Edlund, Moa (form) / Selander, Magnus (foto)
Dimensioner
220 x 220 x 10 mm
Vikt
442 g
SAB
746.4,Qcca
ISBN
9789155258276
Garnnystan och tygtravar (inbunden)

Garnnystan och tygtravar

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-09-18

Slutsåld

Sania Hedengren och Susanna Zacke kan helt enkelt inte låta bli sina garnnystan och tygtravar... Det resulterade i denna bok fylld av inredningstips, kreativa idéer, personliga detaljer och roliga prylar av garn och tyg.Här beskrivs hur man tar hand om loppisfynd, syr nytt av gammalt och hittar nya användningsområden för gamla saker. (Det är det som gör hemmet personligt!) Duon har gjort det de själva gillar och tycker är snyggt. Att de brinner för inredning och för att virka, sticka, sy, dekorera och brodera framgår tydligt av de fantasifulla idéerna. Färgstarka bilder, vackra miljöer och enkla beskrivningar gör boken till en inspirationskälla. Bland idéerna finns en söt gardin av gamla dukar, färgglada dynor, kuddar och flaggspel. Mycket är sytt av gamla tyger. Lakan från 70-talet kom exempelvis till användning i ett lapptäcke. Här finns den allra enklaste formen av broderi, liksom applikationer och vackra band i många arbeten. Virkade vaser, plädar, sittpuffar och mattor är andra exempel.Mormorsrutan finns naturligtvis med även i denna bok, nu i sällskap med den fina afrikanska blomman. Boken avslutas med charmigt julpyssel.Sy ditt eget färgstarka lapptäcke - virka världens största mormorsruta - brodera på slipsen - virka till bilen - gör en sänggavel - dekorera med afrikanska blommor - sy dina julkort - ta ut svängarna helt enkelt, men framför allt - ha kul!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Garnnystan och tygtravar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En idéfylld bok.
    Rutan Tutan, 17 juli 2016

    Boken har beskrivningar på mycket som man kan göra av både garnrester, gamla och nya tyger, trasor, spetsar och mycket mera. Några exempel: Virka mormorsrutor, kantad kofta, en otroligt fin virkad vas (att trä på vas eller kruka), virkade trasmattor, broderade tofflor, gulliga galgar, hissgardiner, inredningstips till jul m m. En bok som ger mer inspiration.

  2. En mycket inspirerande bok
    Lena, 5 maj 2015

    Jättefin bok med många fina bilder med glada och pigga färger, innehåller många idéer och användbara tips på vad du kan göra av dina garnrester. Boken är jättefin att bara sitta och bläddra i, tyvärr innehåller den bara två mönster vilket drar ner betyget lite, men boken är ändå ett bra köp och rolig att ha i bokhyllan! Rekommenderas!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna