Rubinernas bok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Trolldomens tre skrifter (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2012-10-15
Förlag
Bokförlaget Semic
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
The Fire Chronicle
Dimensioner
235 x 160 x 35 mm
Vikt
620 g
SAB
Hcg
ISBN
9789155258603
Rubinernas bok (inbunden)

Rubinernas bok

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-10-15

Slutsåld

Den amerikanske teveproducenten John Stephens, som tidigare arbetat med bland annat Gossip Girl, gjorde en fantastisk succé med sin debut Smaragdernas bok. Den har sålts i över 100 000 ex enbart i USA och klättrat på topplistorna i ett flertal länder. Rubinernas bok är en klassisk sagoberättelse med allt det unga bokslukare önskar sig. Den har drag av de största i genren, som Narnia och Guldkompassen.

De tre syskonen Kate, Michael och Emma har bott på barnhem i tio år. Deras föräldrar lever, men är försvunna. Och nu är de alla i fara. Syskonen måste finna de förlorade böckerna, Trolldomens tre skrifter, innan det är för sent.

Deras fiender är dem på spåren. När syskonen flyr kastas storasyster Kate hundra år tillbaka i tiden, till ett förtrollat New York. Där möter hon en jämnårig pojke som på ett speciellt sätt är bunden till henne ...

Samtidigt kämpar de yngre syskonen Michael och Emma för att hitta Rubinernas bok, som varit försvunnen i tvåtusen år. Isiga polarstormar, krigare, monster och mörka trollkrafter är bara några av de hinder de möter på vägen. Ska syskonen lyckas hitta den farliga Rubinernas bok - och bemästra dess starka kraft - innan Kate är förlorad i det förflutna för alltid?

Tre syskons kamp för att rädda världen och varandra - och för att en dag hitta sina föräldrar igen. Ett sagoskimrande äventyr på liv och död. En resa man aldrig glömmer.

Rubinernas bok är den andra delen i serien Trolldomens tre skrifter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rubinernas bok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Present
  Ylva Andersson, 28 oktober 2014

  Present till mina brorsbarn, 6 och 9 år. De ville aldrig att min bror skulle sluta läsa. Även min bror tyckte att den var spännande.

 2. Sommarpresent till min blivande 12-åring som...
  Linda Ekelund, 22 juni 2013

  Sommarpresent till min blivande 12-åring som fullkomligt slukade denna och nu undrar: När kommer trdje delen:-)?!

  Jag säger bara : KÖP!!!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Rubinernas bok