Vildvin & honungsros : klätterväxter för gröna rum (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2013-03-07
Förlag
Bokförlaget Semic
Medarbetare
Andersson, Max (form) / Toresdotter, Helene (foto)
Dimensioner
265 x 201 x 14 mm
Vikt
600 g
SAB
Qe,635
ISBN
9789155259105
Vildvin & honungsros : klätterväxter för gröna rum (inbunden)

Vildvin & honungsros : klätterväxter för gröna rum

(23 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-03-07

Slutsåld

En pipranka kan nå halvvägs upp på ett höghus, en honungsros kan beslöja ett gammalt uttjänt äppelträd, ett vildvin skapar romantik runt en uteplats, en kaprifol kan ge ljuva sommardofter till en balkong och även den allra minsta radhusträdgård kan rymma en rikt prunkande klematissamling.

Klätterväxter passar överallt, bara man väljer rätt sort. När man odlar på höjden får man plats med mer och prakten finns i ögonhöjd. Luktärter täcker staketet, doftar och ger underbara buketter, men tar inte upp något utrymme. Med växtligheten som byggmaterial kan man också förändra trädgården och skapa gröna oaser. Kanske en skyddad berså eller en hemlig vrå till barnen av slingrande rosenbönor? Låt klättervildvin fläta sig längs en luftig spaljé så har du snart vind- och insynsskydd - utan bygglov. Det kan bli både väggar och tak, på antingen koja eller palats. Släpp loss drömmar och tankar - möjligheterna är obegränsade!

I denna lika inspirerande som praktiska handbok går Sanna Töringe igenom alla tänkbara klättrande och slingrande växter, för alla typer av trädgårdar och även balkonger. Här finns planteringsråd, skötselanvisningar och zonangivelser, liksom vägledning till vilka klättrare som passar för olika miljöer och ändamål.

Sanna Töringe uppskattas av en stor och trogen läsekrets. I sina många böcker delar hon alltid generöst med sig av sitt djupa kunnande, sin personliga erfarenhet och sitt befriande synsätt på trädgårdsskötsel och matlagning. Helene Toresdotter har tagit de förföriskt vackra bilderna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Vildvin & honungsros : klätterväxter för gröna rum. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar omslagsbild
  Bridget, 15 april 2015

  Den romantiska omslagsbilden och bokens titel räcker väldigt långt för mig. Innehållet var helt ok att bläddra o läsa lite ibland, känns inte som en faktabok i första hand. En mycket fin ögongodisbok att inspireras av.

 2. Vackra bilder men för lite information om varje växt...
  Tumlaren, 9 maj 2013

  Vackra bilder men för lite information om varje växt och hur den ska skötas. Inspirerande bilder. Vissa klätterväxter är inte ens medtagna i boken.

 3. Vackra blädderbilder, men gav inte så mycket mer. Vet...
  Gun-Inger Burman, 23 april 2013

  Vackra blädderbilder, men gav inte så mycket mer. Vet inte riktigt vad jag väntat mig, men mer var det i alla fall.

 4. Bra beskrivning om de olika växterna och deras...
  Gunnel Axelsson, 18 april 2013

  Bra beskrivning om de olika växterna och deras odlingskrav. Boken är ju dessutom vackert fotad. Heder åt både Sanna Töringe och Helene Toresdotter.

 5. Jag tycker att boken gav mycket information om olika...
  Ulla Edlind, 12 april 2013

  Jag tycker att boken gav mycket information om olika sorters klätterväxter på ett bra sätt. Bilderna är mycket vackra. Jag tycker att Sanna Töringe alltid skriver lättläst om sina ämnen.

 6. Bok för nybörjaren
  Helen, 2 april 2013

  Något besviken eftersom jag hade högre förväntningar. Boken passar bäst för dig som är nybörjare i trädgården

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Sanna Töringe