Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2013-04-10
Förlag
Bokförlaget Semic
Originaltitel
At Grave's end
Medarbetare
Sundberg, Monica (form) / Selander, Magnus (foto)
Dimensioner
290 x 220 x 15 mm
Vikt
807 g
SAB
Ih,740
ISBN
9789155259167

Hemslöjd på nytt sätt - inspiration, idéer, inredning

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-04-10

Slutsåld

Hemslöjd ligger i tiden och blir alltmer populärt i alla sammanhang och bland alla åldrar. Hemslöjd är ett begrepp för sådant som är gjort för hand, ofta i naturmaterial, men det kan också handla om återbruk och återvinning. Författarduon Susanna Zacke och Sania Hedengren tar sig gärna an hemslöjden på sitt eget kreativa och speciella vis. Nu har detta resulterat i boken Hemslöjd på nytt sätt.

Författarna tar in hemslöjden i sina unika miljöer och inredningar och läsaren bjuds på mängder av idéer och inspiration. Susanna och Sania visar, tipsar och beskriver sina projekt med färgsprakande bilder och instruktiva texter.

Boken är indelad i fem kapitel som vart och ett handlar om ett specifikt material: Betong, trä, garn, papper och tyg. Det handlar INTE om evighetslånga broderier eller komplicerade flätningsmetoder utan om fantasifulla, snabba och charmiga projekt som är enkla att göra och att inreda med.

Bland exemplen finns påskägg som är gjutna i betong, och både halsband och flaggspel virkade av garn. I tygkapitlet kommer älskade gamla vintagetyger till användning både till sittpuff och lampskärm. Trädgårdens odlingsbänk är byggd med ett gammalt spröjsat fönster och i badrummet hänger handdukarna på en stege tillverkad av trädgrenar. Gamla tapeter kan användas till så mycket mer än bara till väggarna - varför inte klä brickor, burkar, vaser eller galgar med dem. Läsaren får också veta vad det kan bli av ett tårtpapper eller en gammal karta...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hemslöjd på nytt sätt - inspiration, idéer, inredning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. För en som varit med ett tag så gav den inget nytt men...
    Boel, 31 augusti 2013

    För en som varit med ett tag så gav den inget nytt men roligt att se att de gamla ideerna som jag sparat på har blivit aktuella igen. Inget nytt under solen.

  2. Blev väldigt besviken över denna bok, trodde att det...
    Soffi, 21 maj 2013

    Blev väldigt besviken över denna bok, trodde att det skulle vara mer nya ideér om vad man kan göra med gamla saker men allt har jag sett tidigare. Väldigt få förslag och jag önskar jag hade bläddrat i den innan jag köpte den för det känns som jag slängde pengarna i sjön.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna