Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
110
Utgivningsdatum
2013-10-15
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Semic
Medarbetare
Sundberg, Monica (form)
Dimensioner
230 x 200 x 15 mm
Vikt
533 g
SAB
Qccaa,746.432
ISBN
9789155259624

Varmt och stickat : vantar, mössor, sockor, sjalar, tröjor och lite spets

(39 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-10-15

Slutsåld

Här finns stickade värmande vardagsplagg för alla. Vackra vardagsplagg, för det är mest av vardag i livet - och lite spets! Vantar, sjalar, rätstickade klassiker, sockor, mössor och en tidlös resårstickad tröja som passar de flesta. Små och stora plagg att älska och slita på, att ge bort, att vårda lagom ömt och ta på till vardag och fest.Materialet är ull och författarna vill locka till att lära oss mer om garnet vi stickar med. Det mesta är stickat i svenska ullgarner, för i dag finns det mycket att välja på i småskalig, nära och medveten produktion med hög kvalitet. Boken inleds med en liten historisk återblick till den tongivande stickvågen för några decennier sedan som både vill inspirera och väcka minnen till liv hos läsaren.

Författarna Erika Åberg och Eva Trotzig har arbetat fram boken gemensamt - de delar gärna med sig av sina kunskaper och sin kärlek till stickningen. De hoppas att boken ska inspirera till många värmande hållbara plagg, att du skall ta stickandet i dina egna händer och våga, ändra, anpassa, mönstra och leka fram plagg att bära och bruka.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Varmt och stickat : vantar, mössor, sockor, sjalar, tröjor och lite spets. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande mönster
  Berit Maria Åberg, 14 februari 2018

  Bra och klara beskrivningar för många av de plagg man ofta letar efter och inspirerande bilder. En bok att ha i handarbetsväskan.

 2. Trotsig och Åberg - oslagbara!
  Anna T, 15 juni 2016

  Boken rekommenderas till alla men speciellt till ni som vill lära sig ett hantarbete. Att kunde skapa egna vantar, mössor osv är roligt och ta inte så lång tid att göra klart. Perfekt när man sitter på bussen, köar eller varför inte när man vill stressa av efter en hektisk dag på jobbet. Långa bilresor känns kortare med stickor och garn - men snälla inte när du kör.

 3. Nja
  Kerstin Lindblad, 22 april 2016

  Inget fel på boken egentligen men inga mönster jag kommer att använda. Gillar mest teknikböcker och det är inte den här.

 4. Inspirerande bok!
  Lena, 14 januari 2015

  Många bra och användbara mönster som även är snygga. Lättstickade modeller liksom svårare varianter.
  Boken innehåller mönster till både barn och vuxna, alla lika användbara. Oavsett om du stickar till dig själv, ditt barn eller barnbarn eller om du stickar och skickar till hjälp så är denna bok bra att ha i bokhyllan, inte minst som inspiration.

 5. Inspirerande!
  Kerstin Nordlinder Arlid, 25 november 2014

  Mycket inspirerande bok med fina tilltalande bilder. Helt klart den bästa av de tre utkomna stickböckerna. Bra beskrivet med vilket garn som passar, så att man kan välja ett annat med samma m/kg.

 6. Fina klassiska modeller
  Margaretha, 17 juli 2014

  Jag lånade först boken på biblioteket, stickade babykofta och -mössa och insåg att detta är en av få stickböcker som jag kommer att ha användning av under många år och alltså vill köpa. De flesta andra stickböcker jag lånat blir för mig bara inspirationskällor - eller kanske visar en viss teknik som jag inte kunde och gärna lär mig.
  Jag har inte tid att sticka så mycket som jag skulle önska, och jag är heller inte så snabb eller duktig att jag börjar på stora komplicerade stickprojekt, m... Läs hela recensionen

 7. Många bra mönster att sticka. Har inte hunnit göra...
  Carina Gustafsson-Slätt, 2 december 2013

  Många bra mönster att sticka. Har inte hunnit göra någonting. Men kommer att använda den senare. En bra bok fina bilder.

 8. En jättefin bok med härlig inspiration och mycket...
  Josefin, 18 november 2013

  En jättefin bok med härlig inspiration och mycket fint att knåpa ihop! Lustfylld! Jag köper denna bok i julklapp till mig själv i år!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna