Bronsdolken. Eldsandarnas ö (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bronsdolken (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2013-08-26
Förlag
Bokförlaget Semic
Översättare
Birgitta Gahrton
Medarbetare
Sundberg, Monica (form)
Dimensioner
233 x 160 x 21 mm
Vikt
478 g
SAB
Hcg
ISBN
9789155260132
Bronsdolken. Eldsandarnas ö (inbunden)

Bronsdolken. Eldsandarnas ö

(20 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-08-26

Slutsåld

Trettonårige Hylas söker efter sin försvunna lillasyster. Men det värsta som kunde hända händer: Hylas blir tillfångatagen och skickas som slav att arbeta i gruvan på en ondskans ö. Den som hamnar i gruvans mörker kommer aldrig därifrån ... Och de som härskar över gruvan är Hylas värsta fiender, de ondskefulla Kråkorna.

Hylas måste fly. Han får sällskap av sin vän, flickan Pira, som har rymt hemifrån, och en övergiven lejonunge som blir som en extra syster. Tillsammans kämpar de för att bryta de onda Kråkornas makt. De måste ta sig bort från den fördömda ön, innan eldens väsen vaknar ...

Författaren till Vargbröder är tillbaka! Ett sanslöst spännande äventyr som inte går att släppa! Följ med till bronsåldern, invid det turkosblå Medelhavet, och upplev Hylas hårda kamp för överlevnad.

Eldsandarnas ö är andra delen i serien Bronsdolken, ett hisnande äventyr som omfattar fem böcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Bronsdolken. Eldsandarnas ö. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Påminner om Percy Jackson.

  Bronsdolken utspelar sig för 3500 år sedan i medelhavsområdet under bronsåldern. Huvudkaraktärerna är Hylas - en fattig pojke från de utstötta och Pira - en flicka som växt upp i rikedom men i ensamhet.
  Eftersom A framförallt läst just denna serien hemma hos sin pappa på pappahelger så har jag enbart läst halva fyran och lite av femte delen högt. Så denna recension baseras främst på A's åsikter. A har gillat serien rakt igenom, snabba kast, mycket äventyr och även lite magi - bra koncep... Läs hela recensionen

 2. Läs denna serie
  Lena Elisabet Strindlund, 25 oktober 2017

  Fantastisk serie för bokslukande barn men även för mej. Mormor som kontroll läser innan jag ger den i 11 års present till mitt barnbarn.

 3. bronsdolken

  Mitt barnbarn tyckte jättemycket om boken och dess handling Han och hans bror tyckte att den var spännande,och innehållrik.Vill gärna läsa fler böcker i den serien.

 4. I början var den inte precis vad jag hade väntat mig,...
  Johan 11, 12 september 2013

  I början var den inte precis vad jag hade väntat mig, för jag trodde att de skulle vara mer ute i naturen och inte så mycket i gruvan. Men senare när Hylas inte var lika mycket i gruvan så var den superbra. Den var inte spännande hela tiden men det behöver den inte vara för att jag ska tycka att den är bra. Så fyra stjärnor. (Egentligen fyra och en halv)

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Michelle Paver