Julstämning 2015 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Julstämning (del 109)
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2015-09-22
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Semic
Dimensioner
345 x 265 x 5 mm
Vikt
398 g
ISBN
9789155261467
Julstämning 2015 (häftad)

Julstämning 2015

(5 röster)
Häftad Svenska, 2015-09-22

Slutsåld

Julstämning är en klassiker och omistlig jultradition med sin unika blandning av konst, arkitektur, djur och natur, populärkultur, historia och julläsning.

Årets konstnär är Lisa Larson, keramikern vars figurer och serviser finns i vart och vartannat svenskt hem och i dag älskas mer än någonsin - i Japan! Märta Holkers har träffat Lisa Larson och berättar här om hennes konstnärskap.

Följ med på fascinerande fågelskådning i norra Japan, där ön Hokkaido är ett vinterparadis för magnifika fåglar och hängivna fågelfantaster från hela världen. Underbara bilder av författaren och fotografen Jan Pedersen.

Vi besöker julmarknaden på Tjolöholm i Halland - ett unikt gods från 1900-talets början där julfirandet känns som hämtad ur tv-succén Downton Abbey.

För 100 år sedan föddes Ingrid Bergman - skådespelerskan som på sitt alldeles egna sätt tog Hollywood med storm för att sedan orsaka århundradets skandal bara genom att följa sitt hjärta.

150 år sedan det amerikanska inbördeskriget bröt ut får vi läsa om några av de flera tusen svenskar som deltog i kriget och bidrog till att slaveriet kom till ända.

Gastronomen och kulturhistorikern Edward Blom berättar om julölets historia och bjuder på en kavalkad av vackra, roliga och udda öletiketter ur arkivet.

Här finns också klassisk julläsning om julottan förr, liksom ett specialkonstruerat korsord för hela familjen signerat BullasJonas Jansson.

Underhållande och allmänbildande kvalitetsläsning för hela familjen - rikt illustrerad och alltid med två medföljande konstbilagor i vackert tryck.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Monica Sundberg