Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2015-09-15
Förlag
Bokförlaget Semic
Medarbetare
Edlund, Moa (form)
Dimensioner
235 x 160 x 20 mm
Vikt
706 g
SAB
364.1524092,Oer-cz Palme, Olof
ISBN
9789155262105
Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender (inbunden)

Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender

(28 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-09-15
180
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Mordet på Olof Palme har i snart 30 år framstått som en olöslig gåta. Kanske är det inte så. Den prisbelönte grävande journalisten Gunnar Wall pekar i denna bok på att lösningen kan ligga närmare än vad vi letts att tro. Han har fått kontakt med flera personer som valt att till sist berätta om vad de själva upplevt - märkliga händelser som väckt frågor om mordet och som inte lämnat dem någon ro trots alla år som gått.

Här möter vi inte bara en rad vittnen. Vi får också en påminnelse om det dramatiska samhällsklimatet 1986, då Sverige hade en statsminister som var hyllad av många men samtidigt djupt avskydd av andra. Hans motståndare fanns både i Sverige och utomlands. Många hade höga positioner och var vana att fatta drastiska beslut.

Pusselbitar fogas till varann i denna bok. Och läsaren konfronteras med frågan: Var sanningen om Palmes död sådan att den var farlig att utreda när spåren efter mördaren var färska?

Gunnar Wall menar att mycket pekar på att den svenske statsministern föll offer för ett väl planerat politiskt attentat - och att utredningen under de första avgörande åren var ett spel för gallerierna. Kanske, menar han, är Sverige idag moget för att närma sig vad som egentligen hände den där kalla februarikvällen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ruskigt spännande och välskrivet
  Faktaintresserad, 7 januari 2016

  Wall har verkligen lyckats beskriva och förklara olika tänkbara teorier på hur mordet kan ha gått till och varför mordet ännu idag inte är löst. Man får ta del av intressanta delar av utredningen och vittnesmål som aldrig följdes upp samt Walls egna samtal och korrespondens med olika personer som möjligen visste/vet något om mordet. Mycket spännande läsning!

 2. Läsvärt av Gunnar Wall
  Magnus Widell, 11 december 2015

  En saklig och sansad genomgång av de märkliga turerna kring Palmeutredningen och om hur den för uppgiften illa anpassade, Christer Pettersson, blev föremål för utredarnas intresse. Resursstarka nätverk av paramilitära grupper nagelfars utan att det blir konspirativt. Anslaget är snarare informativt, då det vilar på väldokumenterade historiska händelser (operation Gladio). Detta är ett stycke omistlig nutidshistoria som inte bara rekommenderas för den som är intresserad av Palmemordet, utan äv... Läs hela recensionen

 3. Konspiration Olof Palme av Wall.
  Erik Andersson, 8 december 2015

  Boken är mycket intressant och lättläst och ger den oinvigde flera intressanta infallsvinklar när det gäller (de eventuella) krafterna bakom mordet.

 4. Trovärdig beskrivning om mordet på olof Palme
  Robert L, 12 november 2015

  Wall, är minst sagt, mycket väl insatt i utredningen om och sammanhanget kring mordet på Palme.
  Om man läser denna bok får man en mycket bra bild om varför mordet skedde och vilka som låg bakom det. Walls berättelse är i såväl detalj som i det stora sammanhanget mycket trovärdig. Konspirationsteori? Visst, Men i samma mening som nästan hela världen är en konspiration, i alla fall för de som strävar efter makt och inflytande. Exemplen är otaliga genom historien.

 5. En om strid politiker!
  Tor Norrman, 25 oktober 2015

  En intressant bok om ett mord på vår tids mest hatade politiker,
  beskriver olika tänkbara grupper eller personer som kan vilja mörda
  Olof Palme av olika motiv och intressen.
  Jag känner oro för vad det finns för krafter och hänsynslösa som
  går så långt som att mörda en stadsministern när jag läser boken.
  För hatet lever kvar en i dag.

 6. Mycket läsvärd bok
  Billy Göransson, 5 oktober 2015

  I boken redovisas, om jag minns rätt, tretton olika vittnesmål som alla pekar på att Dag Hammarskölds flygplan sköts ner av ett annat flygplan nära Ndola. Ett vittne har hört radiotrafik från det förföljande planet. Piloten säger att han upptäckt planet han söker. Sedan hörs eldgivning varefter piloten säger att planet är träffat, eldslågor slår ut, planet går ner, det kraschar. Motivet skulle kunna vara storpolitiska intriger.
  Författaren antyder paralleller till möjlig storpolitik bakom... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Konspiration Olof Palme : mordet, politik...

Bokvideo