Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2016-01-26
Förlag
Bokförlaget Semic
Medarbetare
Edlund, Moa (form) / Huett, Ulf (foto)
Dimensioner
310 x 270 x 15 mm
Vikt
636 g
SAB
Qcb
ISBN
9789155262723

Förvara smart - organisera ditt hem

(50 röster)  |  Läs 16 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-01-26

Slutsåld

Var sak på sin plats!
Ett välorganiserat hem är vackert, trivsamt och avkopplande att komma hem till. Att kunna hitta bland sina saker ger självförtroende och tillfredsställelse - och minskar konflikterna hemma. Men hur skapar man en fungerande ordning?
Paulina Draganja, känd som Förvaringsdrottningen från sin blogg med samma namn, har svaret på frågan, och i den här boken delar hon med sig av alla sina tips för att komma till rätta med kaoset därhemma.
Ofta handlar det om att bli uppmärksam på sina egna behov och vanor - att förstå varför man har svårt för att göra sig av med sådant man inte använder, och att till exempel skaffa en praktisk förvaringslösning där saker samlas på hög eller för saker som inte har en bestämd plats.
Här finns handfasta råd om hur man rensar effektivt och förvarar rationellt, liksom en grundlig genomgång rum för rum om hur man undviker vanliga problemområden som alla kan känna igen sig i. Du hittar också smarta checklistor och diagram som hjälper dig att rensa i röran och bevara ordningen långsiktigt. Ta makten över ditt hem du också!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Förvara smart - organisera ditt hem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken alla tider!!!
  bokslukaren, 6 oktober 2019

  på ett konkret sätt visar Paulina hur man får ordning i sitt hem.
  Jag trodde att jag hade ordning tills jag var på hennes föreläsning och inom kort läste denna bok.
  Det är ett måste för alla som vill skapa ordning o ha var sak på sin plats samt att lära sig rensa.

  Rekommenderas verkligen jag älskar denna bok.
  återkommer till den ofta och läser/inspireras för det är ett pågående projekt att skapa ordning och hålla denna ordning.
  Många bra lösningar finns det att ta efter.

 2. Inspirerande!
  Karin Marie Johannesson, 20 oktober 2017

  Man får sån energi av boken att man direkt vill börja organisera. Paulina ger jättemånga bra tips som alla kan använda sig av, oavsett plånbok.

 3. Älskar, älskar, älskar boken!
  Anna Berg, 20 april 2017

  Den är helt fantastisk och inspirerande. Jag har lärt mig massor kring förvaring. Kan verkligen rekommendera den till alla! Den är lättläst och motiverande. Superbra!

 4. Organiserad bok om att organisera
  Emma, 28 december 2016

  Mycket bra! Läste den från pärm till pärm under juldagen, massor med bra tips! En del saker som verkar logiska och kanske var självklara för mig redan innan, men det var superbra att få en överblick med de listor och test som författaren har med i sin bok - och de små tipsen. Samt att alla lösningar inte måste vara jättedyra designalternativ, utan det som fungerar i just ditt hem!

 5. Tydlig, hjälpsamt och inspirerande
  Åsa, 18 september 2016

  Jag gillar att boken ger en helhet, från början till slut; hur det kommer sig att man samlar på sig mycket saker till hur man rent konkret ska göra för att rensa. Hur man kan komma igång med ett organisationsprojekt utan att ge upp i förtid tills att man faktiskt står där med badrumsskåp och garderobshyllor som ger både översikt och ordning.Och även efteråt, hur man gör för att underhålla skapad ordning. Boken ger en helhet.

  Att språket och tonen i boken är personligt och lättsamt gö... Läs hela recensionen

 6. Väldigt nöjd!
  Robin Lööv, 17 augusti 2016

  Perfekt för dig som vill få ordning där hemma. Massor av konkreta tips.
  Allt från vart du har dina sy prylar till hur du organiserar kylskåp och garderob.
  Bör ges bort i present till samtliga ungdomar som flyttar hemifrån!

 7. Vacker inspiration
  Hege , 4 maj 2016

  Jag tycker att den här boken faktisk håller vad den lovar: Hur förvara smart - och det på ett lättsamt och roligt sätt.
  Steg för steg tar Paulina oss genom en förvaringsfilosofi där "varför" är lika viktigt som "hur". Och när man fattar, är avståndet kort till ett lyckad genomförande.

  Boken ger intryck av att vara äkta, jag tror det är författarens vardagsrum, köks- och badrumsskåp vi får titta in i. Lösningarna kräver inte stor plånbok eller obegränsat med utrymme, och man bör... Läs hela recensionen

 8. Ordning på pinaler
  Hannah, 22 mars 2016

  En utmärkt bok för den som vill rensa i sina garderober etc och hjälp att organisera sina pinaler. Enkla och tydliga råd.

 9. Inget nytt under solen
  Anna, 15 mars 2016

  Detta är nog en bok för de som aldrig har organiserat sitt hem. Trodde jag skulle få massor av tips, då jag är ett stort fan av att sortera och organisera och ha ordning i mitt hem. Men än så länge har jag inte hittat nånting nytt i boken, som hjälper mig. Men kanske bra för de som vill komma igång med ordningen...

 10. Vi kom igång med sorterandet!
  Susanna Bill, 8 mars 2016

  Jag får nog säga att ingen i min familj går igång när jag föreslår att vi ska sortera och plocka i ordning... Men när min 11åring började sortera och göra fint i sitt rum efter att ha kikat i Förvara Smart - ja då förstod jag hur bra den här boken är. Så himla många bra tips och inspirerande bilder. Den ligger framme på soffbordet tillsammans med våra andra coffee table books!

 11. A dreambook!
  Eva Christina Hyltse, 5 mars 2016

  Den här boken var verkligen värd att vänta på! Så många fina tips om förvaring på ett och samma ställe! Det känns verkligen som om jag har fått ett helt nytt tänk runt prylar, förvaring och vad som är av värde. Och inte minst de fyra S:en! Förvaringsdrottningens blogg och bok är verkligen riktiga höjdare! Man lär sig något nytt hela tiden.

  Man behöver ju inte läsa den, som en vanlig bok, (men man kan), från början till slut, meningen är att man kan hoppa in precis var som helst i bok... Läs hela recensionen

 12. En bok jag längtat efter!
  STofte, 12 februari 2016

  Äntligen kommer uppslagsverket jag längtat efter.
  Har följt förvaringsdrottningens blogg ett bra tag och fått många fina tips.
  Nu kan jag kan använda mig av boken och systematiskt gå över förvaringsmöjligheterna i vårt lilla radhus.
  Kanske vi inte behöver flytta ändå, kanske är det en optimering av förvaringen som behövs.
  Det ska jag ta reda på med hjälp av denna bok. För varje nytt område jag ska gå igenom kommer jag först att titta i boken för att få tips och idéer. Har kom... Läs hela recensionen

 13. helt oumbärlig hjälp i vardagskaoset
  Marie-Louise , 9 februari 2016

  Det här är boken trodde jag inte jag behövde. Detsamma tänkte jag om lådor i plast, hyllinsatser och krokar. Men nu har förvaringsdrottningen gjort jobbet åt mig. Och jag behöver verkligen de här tipsen eftersom jag har förstått hur mycket förvaring spelar roll för att underlätta i min vardag.

  Boken är en direkt kunskapskälla och en inspiration för hela familjen. Vi kommer inte organisera ett enda utrymme utan att först kolla hur förvaringsdrottningen skulle ha tänkt.

 14. En efterlängtad bok!
  Ulrika Karlsson, 9 februari 2016

  Efter att ha följt Paulina en tid på Facebook under namnet "Förvaringsdrottningen" så blev jag väldigt glad när jag fick veta att hon skulle ge ut en bok om att förvara smart och organisera. Boken är väldigt strukturerad, lätt att ta till sig och att läsa. Det är lätt att hitta det man söker efter i boken då hon har delat upp boken i olika kapitel - rum, tips och råd. Boken känns väldigt genomtänkt och det märks att Paulina har lagt ner mycket tid på boken. Kul med de fina bilderna och även d... Läs hela recensionen

 15. Förvara och organisera, utan stress och press
  Susanne, 9 februari 2016

  Jag är inte en person som läser böcker så ofta och så snabbt- denna läste jag ut på en vecka, bra betyg alltså!

  På ett grundligt, enkelt och inspirerande sätt ger hon fiffiga tips till hjälp för en mer effektiv och tidsbesparande vardag. Det här gör hon också med självdistans och medvetenhet om de krav som finns i dag på det perfekta hemmet. Hon fokuserar på att förenkla vardagen och den tillfredsställelse det ger med ett ordnat hem. Både i början och i slutet av boken försöker hon ... Läs hela recensionen

 16. En riktigt inspirerande bok
  Günter Sand, 7 februari 2016

  En fin bok som fyller sin plats i hemmet. En bok som passar bra att ha framme. Boken gav mig mycket inspiration för att komma igång med att strukturera upp hemmet. Boken är smart indelat i olika kapitel för varje rum och en bra inledning som ledde till att jag vill läsa vidare. Bilderna i boken är fräscha och typsnittet på texten är snygg. Kul med skrivstilstypsnitt. Boken är ett måste för den som gillar att ha ordning och reda.

Visa alla 16 recensioner

Bokvideo