Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2016-02-10
Förlag
Bokförlaget Semic
Medarbetare
Edlund, Moa (form)
Dimensioner
234 x 156 x 30 mm
Vikt
670 g
SAB
Oer-cz Palme, Olof
ISBN
9789155262730

Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2016-02-10
150
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Mordet på Olof Palme har i 30 år framstått som en olöslig gåta. Kanske är det inte så. Den prisbelönte grävande journalisten Gunnar Wall pekar i denna bok på att lösningen kan ligga närmare än vad vi letts att tro. Han har fått kontakt med flera personer som valt att till sist berätta om vad de själva upplevt - märkliga händelser som väckt frågor om mordet och som inte lämnat dem någon ro trots alla år som gått.

Här möter vi inte bara en rad vittnen. Vi får också en påminnelse om det dramatiska samhällsklimatet 1986, då Sverige hade en statsminister som var hyllad av många men samtidigt djupt avskydd av andra. Hans motståndare fanns både i Sverige och utomlands. Många hade höga positioner och var vana att fatta drastiska beslut.

Pusselbitar fogas till varann i denna bok. Och läsaren konfronteras med frågan: Var sanningen om Palmes död sådan att den var farlig att utreda när spåren efter mördaren var färska?

Gunnar Wall menar att mycket pekar på att den svenske statsministern föll offer för ett väl planerat politiskt attentat - och att utredningen under de första avgörande åren var ett spel för gallerierna. Kanske, menar han, är Sverige idag moget för att närma sig vad som egentligen hände den där kalla februarikvällen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender
 2. +
 3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 229 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sveriges mörka sidor.-(
  Leo Cheiron (Österlen), 17 maj 2016

  Gunnar Wall gör en helt suverän analys och research kring händelser, motiv och troliga tillvägagångssätt i att slutligen eliminera Olof Palme...med minutiös professionell yrkesmördarskicklighet. Jag tror det är en fördel att själv ha varit med under den period, då Palme var såväl obegripligt hatobjekt (rena rama fredagsmys är dagens politikerförakt), som en levande tändfackla i att inge hopp hos den vanlige medborgaren - bort från Homo Economicus girighet och förslavande härskartekniker och ... Läs hela recensionen

 2. Recension: Konspiration Olof Palme
  Jan-Erik Augustsson, 6 april 2016

  Jag har fått en helt ny inställning till mordet Min uppfattning var att i Lisbet's hjärna skulle bilden av
  mördaren fara så "inbränt" att hennes utpekande av mördaren var "kristallklar". Men då man läser boken

  lir man mycket förskräkt över alla olika "spår" . Vi får nog aldrig någon lösning på detta mord.

Visa alla 2 recensioner