Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2018-09-17
Förlag
Bokförlaget Semic
Medarbetare
Söderman, Lars (form)
Dimensioner
221 x 144 x 24 mm
Vikt
392 g
SAB
K
ISBN
9789155265809
Historiens värsta klavertramp : katastrofala misstag, ofattbara felbeslut och klåparna bakom dem (inbunden)

Historiens värsta klavertramp : katastrofala misstag, ofattbara felbeslut och klåparna bakom dem

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-09-17
164
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vi gör alla bort oss. Vi råkar kränka någon med ett klumpigt ordval, vi kläcker ur oss något vi verkligen inte borde ha spridit vidare. För ett ögonblick vill vi bara sjunka genom jorden. I bästa fall blir det ingen större sak, ett förläget "ursäkta" och så glöms pinsamheten bort.

Kanske blir det något att skratta åt i efterhand. Ser vi en nära vän klanta till det kan vi fyllas av medlidande, försöka hjälpa och reda upp. I filmens värld är det ofta det roligaste som finns - vi tröttnar aldrig på filmklantar. Men där är det fiktion. I den här boken är det på riktigt - och uppskalat i kubik.

Här får du läsa om verkliga och riktigt stora blundrar. Tillfällen då enskilda personer genom hjärnsläpp eller till synes små, omedvetna felbeslut ställt till det extremt för sig själva, sina medmänniskor och miljön. Här skildras ögonblick då felräkningar, slarviga tekniska installationer, aningslös tro på auktoriteter, tjurskallig vägran att lyssna på kollegor och patetisk vilja att imponera på det motsatta könet fått bokstavligen allt att gå åt skogen. Inte sällan med katastrofala och tragiska konsekvenser.

Nej, det här är ingen humorbok. Men trots att flera av berättelserna rymmer stor tragik, finns det anledning att förfärat häpna och i vissa fall faktiskt tillåta sig att dra på munnen över människans begränsningar och gränslösa dumhet. Kanske kan vi tänka till och lära oss av dessa historiska missöden. Lära oss och lugnas av insikten att våra egna vardagliga blundrar trots allt är ganska banala.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Historiens värsta klavertramp : katastrofala misstag, ofattbara felbeslut och klåparna bakom dem
 2. +
 3. Andra Sidan : nära möten med det okända

De som köpt den här boken har ofta också köpt Andra Sidan : nära möten med det okända av Pierre Hesselbrandt (inbunden).

Köp båda 2 för 412 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Historiens värsta klavertramp : katastrofala misstag, ofattbara felbeslut och klåparna bakom dem. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Roande och förskräckande
  Antares (Stockholm), 21 januari 2019

  ... och välskriven om både kända och mindre kända katastrofer. Hade t ex ingen aning om sjön som försvann ner i ett slukhål med båtar och allt; eller om melasskatastrofen i Boston för exakt 100 år sedan, då miljontals liter sirap rann genom stadens gator med en hastighet av 60 km i timmen, dödade 21 och skadade 150.
  Orsaken var - som så ofta - snöd vinning, en fabrikör som försökte snåla in på tanken som melassen förvarades i.
  Det är påfallande ofta som profithunger ligger bakom des... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Historiens värsta klavertramp : katastrof...