Olof Palmes sista steg : i sällskap med en mördare (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2020-02-13
Förlag
Bokförlaget Semic
Medarbetare
Edlund, Moa (form)
Dimensioner
233 x 157 x 24 mm
Vikt
515 g
SAB
Oepb-c
ISBN
9789155267964

Olof Palmes sista steg : i sällskap med en mördare

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-02-13
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Olof Palme mördades inte av en slump. När det dödande skottet avlossades klockan 23.21 den 28 februari 1986 var han Sveriges mest omstridda person och många, även högt uppsatta personer inom polisen, Säpo och militären, såg honom som ett hot mot landet och till och med som en landsförrädare. Lars Borgnäs, känd för sina tevedokumentärer, böcker och radioprogram om Palmemordet och en av Sveriges främsta experter i ämnet återvänder här till brottsplatsen - och ger med ledning av centrala vittnesmål och dokument en ny, skrämmande bild av hur mordet gick till. Han visar att också privata omständigheter som kan ha varit avgörande negligerats, att viktiga uppgifter om förspelet till mordet hållits dolda och att Olof och Lisbeth Palme tycks ha varit på väg mot ett hemligt, icke-officiellt möte denna sena vinterkväll - utan livvakter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Olof Palmes sista steg : i sällskap med en mördare
 2. +
 3. Saudade : Att längta bort och hem på samma gång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Saudade : Att längta bort och hem på samma gång av Henrik Brandão Jönsson (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Olof Palmes sista steg : i sällskap med en mördare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Högt och lågt
  Simon, 5 april 2021

  "En iskall vind drog genom Sverige" är i mitt tycke något av ett mästerverk inom den växande genren "palmemordet". Kanske jag hade för höga förväntningar kring denna bok, för det blev något av en besvikelse.

  Lars Borgnäs encyklopediska kunskaper i ämnet och envishet att komma närmare en lösning är alltid intressant att ta del av, men det nya som tillkommer i denna bok är snarast spekulationer, kring Lisbeth Palme, skottordning, att skytten var vänsterhänt, med mera. För dessa delar a... Läs hela recensionen

 2. Fascinerande
  Historieintresserad, 26 juni 2020

  Enligt min mening för Lars Borgnäs ett mycket intelligent resonemang i sin redogörelse för skeendet på själva brottsplatsen. Han studerar skeendet i detalj, men med en tankeskärpa och tydlighet, som gör att läsaren utan svårighet kan följa resonemanget. Man skulle bara önska att de välmotiverade frågor gällande bl.a. värdering av de olika vittnesmålen, som Borgnäs väcker, hade ställts tidigt i polisutredningen.
  En imponerande prestation - boken rekommenderas varmt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lars Borgnäs