Så ska det låta - arbetsbok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2007-02-01
Upplaga
1
Förlag
Bilda förlag
Illustrationer
ill.
Dimensioner
300 x 212 x 12 mm
Vikt
525 g
SAB
Fc.011
ISBN
9789157450654

Så ska det låta - arbetsbok

uttalsövningar i svenska

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2007-02-01
267
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Obs! Detta är en arbetsbok - cd-rom ingår ej!

Så ska det låta är ett multimediabaserat, heltäckande läromedel i svenskt uttal. Lämpligt för sfi-nivå och uppåt.

Här finns en genomgång av svenska språkets uttalsregler och tips på hur man gör för att uttala enskilda ljud men framför allt prosodiska företeelser: betoning, språkmelodi och språkflyt.

Materialet inleds med en muntlig diagnos som kartlägger elevernas uttalsstatus. Utifrån diagnosen arbetar eleverna med just de uttalsmoment som de har behov av. De imiterar en intalad röst, spelar upp, jämför och repeterar via datorns mikrofon och högtalare.

Som hjälp vid imitationen finns också Linguascope, som via kurvor på dataskärmen visar det egna uttalets accent gentemot modellröstens.

Som bas för vår cd-romskiva använder vi språkverktyget Lingus från Larson Education. Programmet är avsett att köras på PC under Windows 3.1, 3.11, 95, 98 eller NT.

För att fungera bra krävs att datorn uppfyller följande krav: Processor: 486 eller bättre. Ram-minne: 8 MB. Virtuellt minne aktiverat. Hårddisk: Minimum ca 15 MB fritt diskutrymme. Grafik: S-VGA med upplösning 800 x 600 punkter, 64k färger (High color), kräver 1 MB ram. (Fungerar även bra med lägre upplösning och 256 färger.) Cd-rom-läsare med 16 bitars ljudkort (Windows-kompatibelt) med mikrofon/headset eller dylikt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Så ska det låta - arbetsbok
 2. +
 3. Språkrika utemiljöer i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkrika utemiljöer i förskolan av Moa Bäversten, Emilia Larsson Samoladas (häftad).

Köp båda 2 för 566 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Så ska det låta - arbetsbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så ska det låta - arbetsbok
  Sasirada Padchasuwan, 25 mars 2015

  Boken ger goda kunskaper hur man uttalar svenska. Man kan nytta mest om man använder boken och övar varje dag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Catarina Littman Persson

 • Så ska det låta - cd

  Catarina Littman Persson

  Ett heltäckande läromedel i svenskt uttal på cd-rom. Lämpligt för SFI-nivå och uppåt. Här finns en genomgång av svenska språkets uttalsregler och tips på hur man gör för att uttala enskilda ljud, men framför allt prosodiska företeelser: betoning, ...