Arkivera (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Handbok för föreningslivet
Antal sidor
85
Utgivningsdatum
2004-09-01
Förlag
Bilda Förlag & Idé
Illustratör/Fotograf
Tove Gustafson
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Aca,Ac-c.08,Bi
ISBN
9789157476401
Arkivera (häftad)

Arkivera

bevara föreningens historia

Häftad Svenska, 2004-09-01
157
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast 16 december för leverans innan julafton
Boken vänder sig till alla ideella föreningar, såväl på riksnivå som på lokal nivå. Tanken är att ni med hjälp av denna bok ska ordna och vårda ert föreningsarkiv. Boken vill också inspirera er inom föreningen att samtala om vad er historia betyder för dagens föreningsverksamhet och för morgondagens aktiviteter. Arkivet kan göras ännu mer intressant för framtida studier genom att lägga till ytterligare källmaterial som t ex intervjuer och enskildas berättelser. Det finns en unik kulturskatt hos våra folkrörelser, en kulturskatt som vi kanske inte lägger så stor vikt vid. Kulturskatten heter våra föreningars historia. Historien finns i föreningens protokoll, skrivelser och andra handlingar, men också hos enskilda medlemmar i form av berättelser, fotografier och föremål. Tillsammans utgör dessa handlingar och föremål föreningens källmaterial. För att man ska kunna ta del av föreningens källmaterial i framtiden måste det vara samlat och tillgängligt, det vill säga finnas ordnat i ett arkiv. Föreningsarkiven utgör en del av vårt svenska kulturarv och får inte förloras.

Författare är Louise Högberg som är arkivarie och arbetar för Handikapphistoriska föreningen med projektet "Handikapphistoriskt Center".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arkivera
  2. +
  3. Första föreningsboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Första föreningsboken av Ulf Bergqvist (storpocket).

Köp båda 2 för 383 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Arkivera

Övrig information

Boken vänder sig till ideella föreningar såväl på riksnivå som på lokal nivå. Föreningsarkiven utgör en del av vårt svenska kulturarv och får inte förloras.