Kris i befolkningsfrågan (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
1997-01-01
Förlag
Bokförlaget Nya Doxa
Medarbetare
Myrdal, Gunnar (medf.)
Dimensioner
217 x 143 x 25 mm
Vikt
440 g
SAB
Ojp-c
ISBN
9789157800336
Kris i befolkningsfrågan (häftad)

Kris i befolkningsfrågan

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 1997-01-01

Slutsåld

Till det svenska 1900-talets mest framstående och färgstarka intellektuella hör Gunnar och Alva Myrdal. Deras politiska idéer och forskningsinsatser kom att få stort inflytande på hur man utformade välfärdspolitiken under folkhemstiden. Tillsammans skrev de Kris i befolkningsfrågan, där de formulerade en rad radikala krav for att reformera familjepolitiken och göra den mer samhällstillvänd. En viktig bok för förståelsen av svensk nutidshistoria.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kris i befolkningsfrågan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En av 1900-talets viktigaste böcker
    Harald Fredrik Linton, 16 juli 2014

    Kris i befolkningsfrågan är utan tvekan en av de viktigaste böckerna under hela 1900 talet för den svenska socialdemokratin. Om man är det minsta intresserad av samhällsfrågor är boken omistlig. Dessutom är den ett intressant tidsdokument. Den socialdemokrati som makarna Myrdal förespråkar har förmodligen sina supportrar även i dag men då inom vänsterpartiets vänsterflygel. Det demokratiska förhållningssättet har ändrats dramatiskt sedan boken skrevs och det gör det särskilt intressant

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna