Medier och människor i konsumtionsrummet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
425
Utgivningsdatum
2002-01-01
Förlag
Bokförlaget Nya Doxa
Medarbetare
Becker, Karin,
Illustrationer
ill.
Dimensioner
235 x 165 x 32 mm
Vikt
860 g
SAB
Bs:oa
ISBN
9789157804105
Medier och människor i konsumtionsrummet (inbunden)

Medier och människor i konsumtionsrummet

Inbunden Svenska, 2002-01-01
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Medier är en stor och viktig del av vårt vardagsliv. Vi tittar på TV och video, läser böcker och tidningar, skickar kort och talar i mobiltelefon, lyssnar på plattor och fotograferar. Men egentligen börjar vår konsumtion av medier redan då vi köper dem i butikerna. Denna bok har sin startpunkt just där, för att sedan följa medievarorna ut i vardagen med sina köpare. I mötena mellan människor och medier avslöjas medieindustrins makt över människorna, men också hur människorna tar makten över sina medier.

Hur väljer, köper, använder och avyttrar människor olika typer av medievaror? Hur samspelar olika medier med varandra och vad skiljer dem åt? Vilka medier ingår enligt kronofogden i hushållens normala minimistandard? Hur organiseras tidningskiosken, bokhandeln och fotoaffären för att locka människor till köp? Är affischer konst? Vad innebär samlande, ägande, lån och gåvor när det gäller skivor, böcker eller kort? Hur strukturerar ungdomar, barnfamiljer och pensionärer tid och rum genom bruket av video och telefon? Är det företagen eller människorna som är mest globala? Förs det någon kamp om mediernas makt i vardagen?

Sagt om en tidigare antologi från samma forskningsprojekt:
...de kultursociologiska perspektiven kompletterar och speglar varandra ... angelägen samhälls-forskning..." Ulf Eriksson, GP
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medier och människor i konsumtionsrummet
  2. +
  3. Tiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tiden av Kim Salomon, Anders Ekström, Johan Fornäs, Bengt Gustafsson, Karin Gustavsson (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Medier och människor i konsumtionsrummet