Kommunchefers chefskap : Ett lokalt präglat chefskap i politisk miljö (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2002-01-01
Förlag
Bokförlaget Nya Doxa
Medarbetare
Jonsson, Leif
Dimensioner
220 x 148 x 10 mm
Vikt
265 g
SAB
Odce,Qbab
ISBN
9789157804181
Kommunchefers chefskap : Ett lokalt präglat chefskap i politisk miljö (häftad)

Kommunchefers chefskap : Ett lokalt präglat chefskap i politisk miljö

Häftad Svenska, 2002-01-01
232
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att vara kommunchef (eller kommundirektör, kanslichef) kan vara ett ensamt arbete vanligen finns det bara en i varje kommun. Till vem vänder man sig för råd och hjälp? Hur disponerar man sin tid? Vad innehåller egentligen denna specifika chefsposition? I Kommunchefers chefskap har erfarenheter och tankar från kommunchefer i Östergötland, Småland och Södermanland samlats. Under tre år har de tillsammans med forskare samarbetat kring teori och praktik för att utveckla kunskap kring vad kommunchefskapet innebär. I forskarnas analyser av kommunchefernas empiriska erfarenheter blottläggs bland annat påverkan från rådande företagsledarideal, och hur lokala förhållanden och politisk miljö inverkar.

Boken kan till exempel användas vid ledarskapsutbildning i politiskt styrda organisationer, vid rekrytering av kommunchefer, eller vid utformning av kommunchefsfunktioner. Den vänder sig till personer som är praktiskt verksamma i kommuner och andra offentliga organisationer, samt till de som är allmänt intresserade av ledningsfrågor i offentliga organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunchefers chefskap : Ett lokalt präglat chefskap i politisk miljö
  2. +
  3. Medicin för Sverige! Nytt liv i en framtidsbransch

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medicin för Sverige! Nytt liv i en framtidsbransch av Göran Arvidsson, Hans Bergström, Charles Edquist, Daniel Högberg, Bengt Jönsson (häftad).

Köp båda 2 för 505 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »